Zuppa inglese – klassisk italiensk lagkage – VIDEOOPSKRIFT

Chokolade

Zuppa inglese betyder egentlig engelsk suppe og oprindelsen er der ingen, der er helt sikre på. En af teorierne er, at desserten skulle være en fortolkning af den engelske Trifle – deraf engelsk suppe.

Desserten laves indimellem med de velkendte Lady fingers – eller Savoiardi – som bekendt bruges til den moderne Tiramisù. Desserten er mest udbredt i Mellem- og Norditalien, men alkoholen, der bruges til at væde kagebunden har oprindelse på Sicilien. Alchermes, som likøren på de 20% hedder, er bl.a. tilsat kanel, kardemomme, vanilje og muskat – krydderier bragt til øen af araberne. Den røde farve kom oprindeligt fra et lille insekt, ved navnet Kermes – i dag bruges ganske almindeligt frugtfarve.

 

Zuppa inglese opskrift

Ingredienser Pan di spagna
3 øko-æg
190 g sukker
100 g kartoffelmel
100 g øko-mel
25 g smør
5-10 g bagepulver
1 ske honning
1 ske vaniljesukker

Ingredienser konditor/chokocreme
6 øko-æggeblommer
150 g sukker
45 g øko-mel
750 ml. øko-sødmælk
citronskal fra en 1/2 øko-citron
50 g 50-75% chokolade

Ekstra:
2 cl mørk rom
1/2 dl alchermes-likør
1/2 glas vand
Kakao

  , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *