Zuppa inglese betyder egentlig engelsk suppe og oprindelsen er der ingen, der er helt sikre pÃ¥. En af teorierne er, at desserten skulle være en fortolkning af den engelske Trifle – deraf engelsk suppe.
Desserten laves indimellem med de velkendte Lady fingers – eller Savoiardi – som bekendt bruges til den moderne Tiramisù. Desserten er mest udbredt i Mellem- og Norditalien, men alkoholen, der bruges til at væde kagebunden har oprindelse pÃ¥ Sicilien. Alchermes, som likøren pÃ¥ de 20% hedder, er bl.a. tilsat kanel, kardemomme, vanilje og muskat – krydderier bragt til øen af araberne. Den røde farve kom oprindeligt fra et lille insekt, ved navnet Kermes – i dag bruges ganske almindeligt frugtfarve.
Zuppa inglese opskrift
Ingredienser Pan di spagna
3 øko-æg
190 g sukker
100 g kartoffelmel
100 g øko-mel
25 g smør
5-10 g bagepulver
1 ske honning
1 ske vaniljesukker
Ingredienser konditor/chokocreme
6 øko-æggeblommer
150 g sukker
45 g øko-mel
750 ml. øko-sødmælk
citronskal fra en 1/2 øko-citron
50 g 50-75% chokolade
Ekstra:
2 cl mørk rom
1/2 dl alchermes-likør
1/2 glas vand
Kakao