Cacciucco er den rustikke fiskesuppe fra Livorno, som vi har beskrevet i en artikel i Berlingske Tidende. Denne version er uden fisk – næsten – man skal kun bruge lidt ansjos til retten og resten af fiskene er skiftet ud med kikærter. Opskriften er nem, smager fantastisk og sÃ¥ mætter den ufattelig godt pÃ¥ en kold, kold efterÃ¥rs/vinteraften.
Kikærtesuppe med sølvbeder og ansjos
1. Læg kikærterne i blød dagen før. Dagen efter koges de møre i vand, en smule salt og urterester – gem væden.
2. Svits løg, ansjos og hvidløg i rigeligt olivenolie. Inden løgene tager farve tilsættes sølvbeder.
3. Efter et par minutter tilsættes tomat, salt og peber og det hele simrer i 30 minutter.
4. Tilsæt kikærter og en smule af væden og lad det simre i 10-15 minutter.
5. Skær tykke skiver af Pane Toscano og grill det på pande eller i ovn. Gnid med hvidløg og hæld god olivenolie over. Placer i bunden af en dyb tallerken eller en velegnet lerskål.
6. Hæld den varme suppe over brødet og drys med ost. Osten kan evt. røres ud i suppen inden.
Ingredienser 4 kuverter
400 gram kikærter
300 gram sølvbede(blade) snittet i grove strimler
1 dåse gode italienske dåsetomater, blendet groft
2 fed hvidløg(skåret i halve) gem en halv til brødet!
1 løg, snittet i fine strimler
2 ansjosfileter i olie eller under salt
Olivenoile
4 tykke skiver Pane Toscano eller italiensk brød
Revet Grana Padano eller Pecorino ost
Salt og friskkværnet peber. Evt. Friskhakket persille til pynt.