Crostini med blomkål og ansjos

I fredags gjorde solen sine sidste anstrengelser. Dens stråler fik mig til at længes efter en varm sensommer frokost i det toskanske landskab og med lidt daggammelt Pane Toscano, blomkål og ansjos i spisekammeret, lavede jeg disse Crostini fra det klassiske toscanske køkken. Vi drak et køligt glas hvidvin til denne lækre antipasto og blandt gode venner, der på terrassen, blev vi næsten hensat til en italiensk familiefrokost.

blomkål1

Crostini med blomkål og ansjos | Crostini di cavolfiore e acciuge

1. Skær små buketter af blomkål og damp dem møre i lidt saltet vand og en klat smør. Hæld vandet fra og lad dem dampe helt af.

2. I mellemtiden varmes olien op på en pande sammen med ansjosfileter og hvidløg. På middelvarme “smeltes” ansjosfilterne i oilien. Tag panden af varmen og vend blomkålsbuketterne i denne olie/ansjos sauce, friskhakket persille og rigeligt friskkværnet sort peber og lidt salt hvis nødvendigt(ansjoserne er lidt salte i forvejen, så pas på)

3. Skær skiver af det daggamle Pano Toscano og grill dem på pande eller i ovnen. Fordel blomkåls buketterne over de grillede Crostini og server.

 

Crostini med blomkål

Crostini di cavolfiore e acciughe | ingredienser 4 portioner

1 lille blomkål

8-12 mellemtynde skiver og daggammelt Pane Toscano

1/2 dl god olivenolie

1 fed hvidløg, halveret

4-5 ansjosfileter marineret i olie

1 klat smør

Salt, friskkværnet peber og en lille håndfuld blade af bredbladet persille

Crostini med blomkål

  , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *