Extra jomfru olivenolie DOP fra Sicilien – del 3

Af Claus Pedersen/Battuto

De sicilianske olivenolier er kendetegnende ved deres skarpere og mere direkte smag end deres fætre længere nord på. Hvor Ligurien og Toscana bl.a står for de mere “bløde” og syrefattige olier, er Sicilien kendt for de mere bastante og rige olivenolier. Her i 3. del af gennemgangen af de 8 DOP olivenolier på den smukke ø i det sydligste Italien, skal vi se på en olie der produceres i alle kommunerne i provinsen Palermo i nordvest på øen.

Olio extra vergine di oliva Val di Mazara Dop

Olien laves på minimum 90% af oliven typerne Biancolilla, Nocellara del Belice, Cerasuola, som giver en gul, gylden med intense nuancer af grøn. Duften er frugt, til tider mandel. Territoriets diversitet giver ofte en forskelligartethed i duft og smag. Af de mere komplekse bør nævnes aromatiske urter, æble og banan.

Kendte producenter

Et af de efterhånden meget kendte vinhuse “Planeta” hoppede i 2003 med på olievognen og startede produktionen af oliven. Efter 2006 høsten fik de deres extra jomfru olivenolie med ind under vingerne af DOP olivenolier i Kommunen Menfi.

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *