Spaghetti med blomkål

Det er måske nok lidt tidligt at tage hul på julemaden, men jeg havde forleden en stor trang til blomkål og kom i den anledning til at tænke på en pastaret min svigerfar, der har calabresiske aner, har lavet hvert år omkring juletid. En simpel, men meget velsmagende ret og traditionel julemad fra den sydlige region, Calabrien.

 

 Spaghetti med blomkål

Spaghetti med blomkål – fremgangsmåde

Skær blomkålshovedet i små buketter og hak hvidløget fint. Steg blomkål i rigeligt olivenolie et par minutter, det skal ikke tage farve – tilsæt hvidløg og chili sidste 1/2 minut. Tilsæt 1 dl. af det saltede pasta-vand, som er sat til at koge op i mellemtiden, og lad buketterne dampe al dente(ikke møre) – læg e.v.t et låg eller en tallerken over panden. Kog Spaghetti næsten al dente og hæld vandet fra(gem en kop) og læg pastaen på panden. Skru helt op for varmen og tilsæt lidt pasta-vand. Sving det hele godt rundt til vand/olie har sat sig – dannet en cremet sauce og pastaen har suget lidt af safterne så den er perfekt al dente.

Spaghetti med blomkål

Spaghetti med blomkål – ingredienser 4 port.

400 gram Spaghetti

1 blomkål

2-3 knuste, tørrede chilifrugter

1 fed hvidløg, olivenolie, salt og peber

Spaghetti med blomkål

Et rigtig godt råd når man skal koge sin pasta al dente er, ikke at koge pastaen efter anvisninger på pakken!!(hvis det er tør pasta). Kog aldrig et ca. antal minutter eller andet upræcis! Stik en pincet eller en gaffel ned i vandet og hent en af dine Spaghetti(f.eks) og tyg eller mærk på den – gør det af flere omgange hvis nødvendigt. Det er den eneste måde at koge din pasta på, hvis du sigter efter en perfekt al dente kogt pasta vel og mærke. Det tog mig ca. 6 måneder at ramme den perfekte al dente pasta, når jeg lavede mad til personalet i restauranten jeg arbejdede på i Toscana. Hver gang jeg troede at den sad i skabet, sagde de altid at den måske lige skulle have lidt mindre næste gang…

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *