Italien er et land af traditioner… og de er ligesÃ¥ forskellige som Italien er lang. En ting samles mange italienere dog om nytÃ¥rsdag, fra nord til syd, nemlig Cotechino. Pølsen, som er opstÃ¥et i Modena i regionen Emilia Romagna for mere end 400 Ã¥r siden, og siges at være moderen til alle pølser i tarm som f.eks. salsiccia og Mortadella, er lavet af 100% gris. Til at lave pølsen bruges de mindre reelle kødstykker som brystflæsket, svær, kæber osv. sammen med krydderier og til tider lidt rødvin. Cotechino spises, alt efter hvor man befinder sig i Italien, nytÃ¥rsaften, nogle steder omkring jul og mange steder nytÃ¥rsdag med kogte grønne linser. Ingen regel uden undtagelse: billedet her er taget hos min svigermor, Graziella, som altsÃ¥ ynder at spise Cotechino med kogte kartofler, kun overhældt lidt god olivenolie og salt.
Cotechino er et IGP beskyttet varemærke og produceres idag ofte på små fabrikker som pakker pølserne i vakuum som man kan ligge direkte ned i kogende vand til pølsen er færdig. De vakuum pakkede pølser er de nemmeste at få fat i, men visse slagtere laver stadig frisk Cotechino efter opskrifter overleveret gennem mange generationer.
Cotechino IGP må produceres i de tre nordlige regioner Lombardiet, Veneto og Emilia Romagna.
Cotechino har en relativ tæt pølse-fætter som istedet for tarm er pakket i grisens (for)fod! Denne fantastiske pølse kaldes Zampone
Her læses den officielle side for Cotechino: http://www.cotechino.it/origine.htm (På italiensk)