Byen som har bandlyst Kebab

Skal du til Toscana sommeren over, nærmereLucca bestemt Juli, er Lucca et af de steder der er et besøg værd. “Lucca Summer Festival” som løber fra d. 4 til d. 24 Juli, med navne som Eros Ramazotti, Seal og Placebo, giver muligheden for en god musikalsk oplevelse.

Lucca, som ligger i det nordlige Toscana, er bestemt også et besøg værd rent gastronomisk. Er man til de små byfester, kan man fra d. 17 Juli til 1. August besøge den lille by Aquilea, kun seks kilometer nord for Lucca som holder “Sagra della Zuppa” hvor specielle retter(især supper) fra egnen vil blive sat i fokus.

 

En af egnsretterne er de lækre TortelliTortelli(Tordelli på dialekt) med oksekødsragu. Det er pasta, formet som halvmåner, fyldt med gris(til tider også oksekød og/eller kylling), parmesan ost, æg, persille og Pepolino(vild timian), kogt al dente og serveret i en god oksekødsragu. Billedet herunder er fra et besøg i Lucca et par år tilbage – jeg kan desværre ikke huske hvad restauranten hedder.

Lucca er fyldt med gode restauranter, men undgå de dyre turistede steder på de store pladser. Søg eventuelt lidt udenfor byen hvor der ligger nogle små hyggelige steder drevet af familier gennem mange generationer.

 

Midt i byen ligger “Di Simo Caffe”Di Simo som siges at skulle have været Puccini´s tilholdssted mens han levede i byen. De tilbyder et bredt udvalg af søde desserter, kager og kaffe. Kvaliteten er i orden, men desværre alt for dyrt.

NYTTIGE INFORMATIONER

Lucca´s bystyre har som et af de første i Italien, for at bevare den traditionsrige kultur, besluttet at ingen etniske restauranter må drive forretning indenfor den 4 kilometer lange bymur(som iøvrigt er en af de bedst bevarede og smukkeste i Italien). Dette er allerede gået ud over bl.a Kebab forretninger.

Fulde program – Lucca Summer Festival her: http://www.summer-festival.com/

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *