Nyt fra Cerulli Irelli

Fra vingården Cerulli Irelli Spinozzi i CanzanoCortalto, kun få kilometre fra adriaterhavet, er det seneste skud på vinstammen en hvidvin lavet på den knapt så kendte drue “Pecorino”. Gården, som i sit repertoire har Trebbiano D´Abruzzo DOC som sin spydspids af de hvide vine, har her lavet en forfriskende og økologisk hvidvin med navnet “Cortalto” som i duften er frugt med noter af abrikos og citrus, vinen blød og elegant.

Man er stadig ikke sikker på oprindelsen af druens navn “Pecorino”. Om det er fordi vinen går godt til fåreosten af samme navn eller fordi fårene spiste ivrigt af druerne på vej til gårdene efter endt græsning er stadig et mysterie.

Jeg kan(desværre) ikke umiddelbart finde en importør der sælger vinen i Danmark, men så må man jo bare tage en tur ned til Italien og smage på sagerne. Visse vine smager som bekendt bedst i deres oprindelige omgivelser.

Nyttig information

Cerulli Irelli laver bl.a. også DOCG rødvinen Montepulciano D´ Abruzzo Torre Migliori som ligger på franske Botti i 12 måneder og herefter endnu 6 måneder i flaske.

Druen Pecorino er en sjælden set drue, var faktisk næsten helt uddød før den nu har fået sin renæssance.

Se hvilke andre vine de laver på hjemmesiden her: http://www.cerullispinozzi.it

  , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *