Sort sommertrøffel

Er du i Italien d. 1 August, nærmere bestemtTartufo Nero Pregiato i regionen Marche, skulle du måske overveje at svinge forbi den lille by “Acqualagna” og deltage i dens store marked for sorte sommertrøfler.

“Fiera del Tartufo Nero d´estate” er en årlig tilbagevendende begivenhed der, foruden trøfler, byder på et stort marked med lokale og traditionelle produkter. Samtlige 22 restauranter i byen tilbyder desuden en trøffeltema a la carte menu, mens den lokale restaurations-forening frister med en prøvesmagnings trøffelmenu til kun 15 Euro.

Nyttig information

I regionen Marche forefindes ca. 16 forskellige arter trøfler, hvoraf den hvide “Tartufo Bianco” og den sorte “Tartufo Nero Pregiato” regnes for de to bedste. Sommertrøflen “Tartufo Nero Estivo” findes stort set kun på restauranternes menu i en meget kort periode om sommeren. Områderne omkring byerne Acqualagna og Sant´Angelo in Vado er de mest besøgte når trøffeljagten går ind i Marche.

Mere information om arrangementet her: www.acqualagna.com

Find byen Acqualagna her: http://maps.google.dk/maps?client=firefox-a&rls=org.mozilla:da:official&channel=s&hl=da&q=Acqualagna&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl

Kilder:Sapori D´italia/www.acqualagna.com/
  , , , ,


2 thoughts on “Sort sommertrøffel

  1. aj, var forbi marche omkring d 1 august!! aev. Bor i norditalien og kommer nok ikke forbi igen foreloebig!! maa hoppe paa toget til naeste aar..
    hilsen Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *