Det ligner pasta, det smager som pasta, det er…

Ja, det er pasta – eller i hvert fald en lokaltestaroli variant af pasta. Det kaldes Testaroli og stammer fra området Lunigiana i det nord-østlige Toscana. Testaroli bliver ikke helt lavet som alt andet pasta. Man blander ganske vist sit mel, vand og lidt salt sammen, men der slutter sammenligningen også. Dejen, som er mere henimod en pandekagedej, hældes på specielle jernstøbte pander og sættes over åbent ild.

Når dejen har fået sin rette farve og har konsistens som en tyk pandekage tages den af ilden. Testaroli skæres i kvadratiske stykker og ligges i en gryde med kogende vand, der straks slukkes. Stykkerne ligger lidt, tages op og vendes i en hjemmelavet Pesto(den mest brugte version). Jeg har endnu ikke selv prøvet at lave Testaroli, men jeg smagte det hos noget af min svigerfamilie som bor i Carrara, ikke så langt fra oprindelsesstedet. De var så venlige at give mig et stykke med hjem der var lavet på det lokale “Pastificio” og derefter vakuumpakket.

Nyttige informationer:

Testaroli menes at kunne spores tilbage til antikken. Betragtes af nogle som den første rigtige type pasta.

Ordet Testaroli udledes af ordet Testo som er fadet(panden) af støbejern(tilbage i tiden af ler) hvori pastaen blev lavet, dengang af speltmel

 

  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *