Endnu en klassiker fra det toscanske kystkøkken.
Le Seppie con le bietole – 2 pers.
1/2 løg skåret i fine skiver
1 fed hvidløg
100ml Olivenolie
2 hele små tørrede chili eller flager
300 g renset blæksprutte(tiarmet), krop og arme skåret i store stykker
300g bladbeder hakket groft
2 solmodne, pillede tomater i tern
250ml tør hvidvin
100ml fiskefond
Salt and friskkværnet peber
Varm olien op i en stor pande. Tilsæt hvidløg, chili og løg. Svits i 1 minuts tid(skal ikke tage farve) og tilsæt blæksprutte. Giv det hele 3-4 minutter på medium/høj varme og rør jævnligt. Læg bladbeder på og en god gang salt og peber. Steg videre i 2-3 minutter under omrøring og tilsæt vin, skru op på højeste varme og hold den der i 2 minutters tid. Tilsæt til sidst fond og tomater og kog videre i 20 minutter eller til blæksprutten er blød i konsistensen. Smag til og server med friskhakket persille.