Opskriften pÃ¥ Pasta frolla varieres alt efter hvad mørdejen skal bruges til. Denne dej er bl.a god til italienske “Crostate” – tærter baseret pÃ¥ mørdej og fyldt med marmelade af diverse typer og bagt i ovnen.
Ingredienser – nok til 3 tærter af normal størrelse
500 gram hvedemel
375 gram smør
1/2 sammenpisket æg
korn fra 1/2 stang vanilje
175 gram flormelis
Fremgangsmåde
Smør masseres ind i hvedemelet. Flormelis sigtes og tilsættes med vaniljekorn. Det sammenpiskede æg æltes ind i dejen. Stil pÃ¥ køl i 20 minutter. Generelt skal man ikke arbejde for meget med en mørdej som denne. Dejen skal ikke æltes, men “trykkes” sammen til en blød masse.
Tag dejen ud fra køl og rul den forsigtig ud pÃ¥ et stykke bagepapir drysset med lidt mel. “Hiv” bagepapiret op pÃ¥ et skærebræt og stil pÃ¥ køl i ydelig 10 min. Tag dejen ud fra køl og læg den ønskede form omvendt pÃ¥ dejen og vend det hele en omgang. Fjern papiret fra dejen og pres med let hÃ¥nd dejen pÃ¥ plads i formen.
Prik dejen med en gaffel, riv et stykke af bagepapiret og læg ovenpÃ¥ dejen og fyld pÃ¥ med tørrede bønner – det giver det bedste resultat. Bag din Pasta frolla i ovnen pÃ¥ 180 grader i ca. 18 minutter – eller til den er blevet pænt mørk-gylden. Tag ud og lad dejen køle af.