Tagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta

Da jeg i sin tid arbejdede på pasta-partietTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta på restauranten “Il Capriccio” i Siena, Toscana, var det altid ved håndkraft når pastaen skulle bakkes op om morgenen. Vi havde ganske vist en maskine til at rulle pastapladerne ud, men den blev ikke altid brugt. Ofte håndrullede vi pastaen og skar derefter alt ud i hånden; Tagliolini, Fettucine, Straccetti, Maltagliati og Tagliatelle. Det kræver lidt kræfter at rulle pastaen ud, men teknikken for at lave pasta-typerne er ikke svær – bare man øver sig lidt.

 

 

IngredienserTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta

Basis pastadej 1 (se opskrifter)

lidt Durumhvede

 

 

 

 

 

FremgangsmådeTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta

Skær et lille stykke fra din pastadej og start med at rulle dejen på et durumhvede drysset bord. Pastadejen skal rulles så langt som man ønsker længden på sine Tagliatelle(skær fra hvis der er for meget dej eller del stykket i 2 hvis den bliver for lang). Drys durumhvedemel hvis dejen føles for våd eller “klistrer” til bordet. Bredden kan være 10-15 cm. Dejen skal være tyndt rullet ud, men ikke for tyndt. Tagliatelle må gerne have en “lille” højde.

 

 

Skær nu dejen til i kanterne – det giver det bedsteTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta resultat. Drys rigeligt med Durumhvede på pastapladen og fold fra hver side ind mod midten.

 

 

 

 

 

 

Skær dejen til Tagliatelle bredde.Tagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta

 

 

 

 

 

 

 

Når hele stykket er skåret, kører man sin knivTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta ind under det skårede pasta, således at toppen af knivbladet ligger parallelt med midten hvor de to folder mødtes. Løft ganske enkelt kniven og lad Tagliatelle “falde” ned langs begge sider af kniven.

 

 

 

 

 

Læg din Tagliatelle på et Durumhvede dryssetTagliatelle fatte a mano – opskrift på håndlavet pasta skærebræt og drys yderlig Durumhvede over.

 

 

 

 

 

 

Nyttig information

Tagliatelle stammer fra mellem-Italien og navnet oprinder af verbet “tagliare” som betyder at skære. I Italien laver man ikke pasta a la “nu tømmer vi køleskabet og bruger hvad der er” som der er tendens til udenfor Italien. Tagliatelle med visse råvarer er en bestemt ret!(som vi kalder rugbrød, sild, rå æggeblomme m.m for Sol over Gudhjem). Man bruger bl.a. Tagliatelle sammen med Sugo di pomodoro – tomatsauce, Funghi del bosco – skovsvampe, Ragu Bolognese – Ragu som de laver den i Bologna og Tartufo – trøffel.


  , , , , , , , ,