basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Opskriften pÃ¥ Pasta frolla varieres alt efter hvad mørdejen skal bruges til. Denne dej er bl.a god til italienske “Crostate” – tærter baseret pÃ¥ mørdej og fyldt med marmelade af diverse typer og bagt i ovnen.

basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Ingredienser – nok til 3 tærter af normal størrelse

500 gram hvedemel

375 gram smør

1/2 sammenpisket æg

korn fra 1/2 stang vanilje

175 gram flormelis

Fremgangsmåde

basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Smør masseres ind i hvedemelet. Flormelis sigtes og tilsættes med vaniljekorn. Det sammenpiskede æg æltes ind i dejen. Stil pÃ¥ køl i 20 minutter. Generelt skal man ikke arbejde for meget med en mørdej som denne. Dejen skal ikke æltes, men “trykkes” sammen til en blød masse.

basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Tag dejen ud fra køl og rul den forsigtig ud pÃ¥ et stykke bagepapir drysset med lidt mel. “Hiv” bagepapiret op pÃ¥ et skærebræt og stil pÃ¥ køl i ydelig 10 min. Tag dejen ud fra køl og læg den ønskede form omvendt pÃ¥ dejen og vend det hele en omgang. Fjern papiret fra dejen og pres med let hÃ¥nd dejen pÃ¥ plads i formen.

basisopskrift på sød mørdej 1 – Pasta frolla

Prik dejen med en gaffel, riv et stykke af bagepapiret og læg ovenpÃ¥ dejen og fyld pÃ¥ med tørrede bønner – det giver det bedste resultat. Bag din Pasta frolla i ovnen pÃ¥ 180 grader i ca. 18 minutter – eller til den er blevet pænt mørk-gylden. Tag ud og lad dejen køle af.

  , , , , ,