Silico | Gemt i Garfagnana

Silico

Vi har spurgt en flok Italien-kyndige godtfolk, om vi måtte få deres gode rejsetips til oversete spots & uopdagede lokalområder.. kort sagt: små historier fra det ukendte Italien, som vi kan sætte på landkortet, og måske forvilde os hen til, når vi bliver trætte af turistfælderne.

Mød Susanne Dall Olsen; Tidligere travtræner i Milano, Bologna og Taranto i 10 år, Bachelor i Italiensk fra Københavns Universitet og hyppig gæst i støvlelandet.

Her fortæller hun om en lille perle i bjergene i det nordlige Toscana…

Sillico er en lille middelalderlandsby med bare ca. 80 indbyggere. Den ligger i det nordlige Toscana i Appeniner-bjergene. Man kommer dertil af en snoet vej op i 700 meters højde gennem skovene i Garfagnana-området.

Man bliver bjergtaget af den fantastiske natur og udsigt. Tidsmæssigt kan den føres tilbage til omkring 1401. I 1429 var Sillico den første landsby i Garfagnana, som kom ind under Nicolo III d’Este’s (1383-1441) magt.

Silico

Silico

Ved parkeringspladsen udenfor Sillico ligger restauranten ”Locanda Belvedere”. Her ligger også byens bar og lokale butik. Hvis man er heldig kan man møde Mauro på baren. Han er guide i byens museum og samtidig densom holder nøglen til kirken. Han giver gerne en rundvisning i Palazzo Carli, som er nabo til byens kirke. Palazzo Carli ligger på det højeste punkt i byen og var tidligere sommer-residens for Grev Carli. Nu er det museum med en samling af gamle urer og radioer.

Locanda Belvedere er eneste restaurant i Silico. Den drives af to søstre, Clara og Roberta. De står for madlavning, servering etc. Der bliver serveret typiske egnsretter fra Garfagnana, afhængig af årstiden. På menukortet finder man bl.a. tortelli di castagne con burro e salvia, polenta lavet på farina di castagne med egnens oste og chili-marmelade…og ikke mindst castagnaccia, kastanje-kage.

Kastanje-tortelli

øl fra Garfagnana

Da bjergområder ikke er velegnet til korndyrkning, har man i mange århundreder dyrket kastanjer i Garfagnana. Her trives kastanjetræerne særdeles godt, da det ikke ligger for højt over havet. Træerne bliver passet og plejet og indgår derfor i mange egnsretter. Man taler her om castagne, en mindre og ikke så sød kastanjesort.

De bliver samlet ind om efteråret og lagt til tørre i en specielt indrettet bygning, metato. Derefter bliver de malet til mel til brød, polenta og kager, eller kogt som tilbehør til ost etc. Nu om dage bruger man halv kastanjemel og halv hvedemel i de fleste opskrifter til brød og pasta.

I området findes der mange afmærkede vandrestier, hvor man kommer rundt i den skønne natur. Der er vandreturer af forskellig sværhedsgrad. Hvis man ikke har mod på at vandre alene, er der flere trekking-bureau’er som laver guidede turer.

I Sillico findes der flere overnatningsmuligheder. Bl.a. hos Le Muse, som udlejer fine rustikke lejligheder med den mest fantastiske udsigt over Serchio-dalen. Det drives af Signora Paola. Derudover er der private udlejere, som man kan finde på booking.com og hotels.com.

Sti

  , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *