Du skal lede efter de smÃ¥ spændstige og saftige zucchine fra støvlelandet, for her fÃ¥r du virkelig smag for skillingen. Her i denne superhurtige og lækre pasta er den, tit oversete grøntsag, hovedpersonen, og den viser sit potentiale fuldt ud. Zucchine har en indbygget “fiske/hav-smag”, som giver retten et løft, og man kan i realiteten undlade ansjoserne, hvis man ønsker.
Pasta med zucchine 4 personer
- Skyl de små zucchine og skær halvdelen i store grove tern, og den anden halvdel i små 2x2cm tern.
- Kog de store tern møre i letsaltet vand.
- Hak rødløget fint, og svits det let af i en god pastapande med høje kanter sammen med rosmarinen. Inden at det får farve tilsættes hvidvinen. Lad den fordampe helt.
- Tilsæt anjoser og små tern af zucchine. Steg det hele af, indtil zucchine-tern er al dente. Fjern rosmarin og sluk for varmen.
- Blend de grove tern til en lind puré med et par teskefulde af koge vandet, lidt rosmarin fra kvistene og lidt god olivenolie. Gem resten af vandet til pastaen.
- Kog pastaen næsten al dente (gem kogevandet), og læg den over i pastapanden med de høje kanter sammen med 1/2 kop af pastavandet. Tænd for blusset, og sving pastaen godt rundt til saucen begynder at “sætte sig”. Sluk for blusset, tilsæt purè og sving parmesanen ud i pastaen, sÃ¥ saucen bliver cremet.
- Riv lidt mere parmesan over pastaen, stænk med god olivenolie og stil pastapanden direkte på bordet! Buon Appetito.
- 3-4 små italienske zucchine (alm. courgetter kan fint bruges).
- 500 g. linguine
- 1 lille rødløg
- 2 ansjosfileter fra middelhavet og i glas under olie.
- 2 stilke rosmarin
- 1 dl. tør hvidvin
- 1 dl. olivenolie til stegning samt purè, og 1/2 dl ekstra god olivenolie til at stænke.
- God frisk-revet parmesan. Beregn ca. en håndfuld til saucen og en håndfuld til at drysse på pastaen.