Et par hurtige tips til dem der skal til Italien, og nærmere bestemt Milano, i slut-januar/start februar. To fantastiske madfestivaler, som finder sted i periferien af den lombardiske hovedstad.
La festa al maiale – 24-26, 31 jan og 1-2 feb
I Gaglianico, ca. 100 km vest for Milano afholder man i dagene fra 24-26 januar, 31 januar og 1-2 februar La Festa al Maiale – fest for grisen. Her bliver der rig mulighed for, at smage gris i alle mulige afskygninger. I en hal, hvor der er plads til 800 siddende gæster, serveres der egnsspecialiteter sÃ¥som de lækre Fresse, som er Piemontesiske frikadeller lavet pÃ¥ hakket svin, fedt fra halsen, hakket svinelever og rosiner udblødt i rødvin og paneret i durumhvede og stegt i smør og svinefedt! Eller smag de sprøde Ciccioli, som er italienske fedtegrever, bagt ind i brød..
Dolcissima 15-16 feb
Er man til søde sager, så må man absolut ikke gå glip af den store kage og dessert festival i byen Arese små 15 kilometer nordvest fra Milanos centrum. Her er der både kurser i kagedesign for børn, kurser i fyldte chokolader m.m. De fleste aktiviteter er gratis og du kan se nogle billeder fra sidste års festival her.
Visualizzazione ingrandita della mappa
Info
Se bl.a. program og meget mere på festivalernes egne hjemmesider her og her
Se hvordan man laver Ciccioli (på engelsk)