Alt efter hvor du befinder dig i Italien, kan de lokales opskrift pÃ¥ pastadej variere. I Emilia-Romagna i Norditalien er det ikke uset, kun at bruge durumhvede og æggeblommer nÃ¥r der æltes til pastadej. De berømte Pici fra Siena i Toscana er derimod kun lavet pÃ¥ hvedemel og vand – hvedemelet er selvfølgelig det helt fintmalede tipo 00. I denne version har vi kun brugt italiensk hvedmel tipo 00 af den fineste kvalitet og æg. Det giver en robust dej, som kan bruges til lidt af hvert.
Pastadej opskrift – italiensk hvedemel og æg
- Vej melet af og lav den klassiske fontæne på bordet. Hæld æggene og lidt af vandet ned i fontænen.
- Pisk æggene godt sammen og begynd nu, med fingrene, at arbejde melet ind i æggene – lidt efter lidt.
- Når det meste af æggemassen er indarbejdet i melet, begynder du at samle dejen med begge hænder. Brug fingerspidserne godt.
- Arbejd dejen let sammen og form den til en aflang stang. Film den og læg den på køl i ca. 1 time.
Pastadej opskrift – italiensk hvedemel og æg
250 g. italiensk hvedemel tipo 00
4 æggeblommer og 1 helt æg(øko)
25-50 ml vand