Aubergine “kødboller” – Polpette di melanzane

Denne opskrift på Aubergine “kødboller” er inspireret af Claudias farmor Annita og hendes lækre friterede Polpette di melanzane. Hun kom oprindeligt fra den syditalienske region Calabria(Calabrien) og det var en af de opskrifter som hun havde taget med sig, da hun emigrerede til Toscana i efterkrigstiden. Man kan lægge dem i en Salsa di pomodoro efter friteringen eller blot hælde lidt tomat sauce over inden serveringen – så bibeholder de deres sprødhed. Er de perfekt friterede, får du en uimodståelig, varm og smeltende mozzarella i midten.

Aubergine "kødboller" med mozzarella

Sådan laver du Aubergine “kødboller”

  1. Start med at skære dine auberginer i halve på langs. Fjern evt. stilken, snit dem på tværs og giv dem nogle stænk af olivenolie. Riv nogle kviste med timian over og fordel urterne over auberginerne. Drys med salt. Bag dem i ovnen på 175 grader i ca. 40 min. eller til “kødet” er helt mørt.
  2. Lad auberginerne køle af i nogle minutter. Skrab herefter “kødet” ud af auberginerne med en ske og hæld alt op i en stor skål. Fjern de grove stilke, men lad gerne lidt timian komme i skålen.
  3. Læg skinke, Grana Padano, basilikum, rasp, salt, peber og æg oveni auberginens kød. Bland det hele godt med fingrene eller en gaffel.
  4. Tag en lille portion af farsen op, pres den let flad i i håndfladen og dan et lille hul i midten med en finger. Læg et stykke god mozzarella i hullet og luk rundt om osten, så der formes en lille bold.
  5. Hæld raspen tilpaneringen i en lille pande med høje kanter og læg en bold ned i raspen. Slyng meget forsigtigt rundt til den er dækket af rasp over det hele. Dette er et klassisk kokke-trick til panering, men hvis du ikke mestrer slyngeteknikken endnu, kan du nøjes med at vende dem i rasp på en tallerken. Forsæt til alle er panerede.
  6. Friter, alt efter grydens størrelse, et par kødboller ad gangen i 160 grader varm fritureolie.
  7. Server dem overhældtmed lidt tomat sauce og revet basilikum.

Aubergine "kødboller" med Mozzarella

Polpette de melanzane - Aubergine "kødboller"

Aubergine "kødboller"

Aubergine "kødboller"

Ingredienser til Aubergine “kødboller”

3 – 5 mellemstore og lange auberginer.

rasp til fars – hæld i til farsen hænger sammen

rasp til panering

1 æg

50 gram revet Grana Padano

100 gram god italiensk kogt skinke, skåret i små stykker

en stykke mozzarella(helst af bøffelmælk – Mozzarella di bufala. Skåret i små 1 gange 1 firkanter

2 dl salsa di pomodoro(tomatsauce)

en lille håndfuld revet basilikum – gem lidt serveringen

Salt og peber

Friterede aubergine "kødboller"

Et par gode tips til Aubergine “kødboller”

Mozzarella indeholder er en del valle(væde) og de kan med fordel presses let inden brug. Du kan evt. lægge et par ekstra overskårene auberginer med i ovnen når du laver Aubergine “kødboller” og laveAubergine kaviar(Caviale di melanzane), ved at blende kødet med lidt hvidløg, tørret chili, en ske citronsaft, olivenolie og urter som basilikum eller mynte. Brug cremen som dip eller på små ristede Crostini.

Auberginer i tomatsauce

  , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *