Mad-events i Italien – september 2013

September-byfest ved BolognaFiera Settembrina

Er det Emilia-Romagna rejsen går til i start-september, kan du besøge den lille by Monteombraro små 20 km. sydvest for regionens hovedstad, Bologna. Her bliver der stillet et stort mad- og brugskunstmarked på benene, hvor lokale landmænd vil sælge traditionelle produkter, ligesom lokal brugskunst vil sælges fra utallige boder.

Det hele finder sted d. 7-8 september og man kan i de lokale restauranter smage traditionelle retter fra området omkring Modena og Appenninerne. Det er et af de mindre, men hyggelige mad-events i Italien.

Besøg eventens hjemmeside.

Hasselnøddernes festivalLa Sagra della nocciola

Skal du til Campania i september, kan du med fordel besøge den lille by Giffoni Sei Casali i kommunen Salerno ca. 30 km. syd for Napoli. Her finder festivalen La sagra della nocciola sted fra d. 13-16. Fire dage med middage, musik og selvfølgelig med hasselnødden som centrum.

Det er Associazione San Nicola som stiller arrangementet på benene og man kan i dagene smage på hasselnødder i forskellige variationer: de mere moderne retter som Selleri med hasselnødspesto eller gryderet i hasselnødscreme og retter i den traditionelle og lokale ånd som pandekager med hasselnød og andre typiske desserter hvori hasselnødden indgår.

Nocciola di Giffoni eller hasselnød fra Giffoni bærer mærket IGP, og er således et geografisk beskyttet produkt. De er i sæson netop nu, startende fra midt-august og september frem.

Besøg festivalens egen hjemmeside.

 

 

 

  , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.