Ovnstegte rosmarinkartofler – Patate al forno

ovnstegte kartofler

Sprøde ovnstegte rosmarinkartofler er den velkendte og klassiske garniture(Contorno) på de fleste trattorie og osterie i Italien. Contorno bestiller man a parte sammen med sin hovedret, og den varierer efter sæsonen.

Kartoflerne skæres i små 1 gange 1 tern, da de således bliver gennemstegte og sprøde på samme tid. Det giver en del overskud af de kanter som skæres fra. Læg kartoffelresterne i vand til dagen efter og lav en kartoffelmos med smør og Parmigiano Reggiano eller en toscansk Minestra med bønner.

Ovnstegte rosmarinkartofler

Fremgangsmåde
  1. Skræl kartoflerne og skær siderne af, således at du har en næsten firkantet kartoffel. Skær skiver på 1-2 centimeters tykkelse og disse i 1-2 centimeters stave. Læg stavene ved siden af hinanden og skær 1-2 centimeters tern. Skær alle kartoflerne sådan og gem kartoffelresterne i vand og på køl.
  2. Vask kartoffeltern og læg dem i koldt vand i 20-30 min. Tilsæt salt og evt. 1-2 laurbærblade og kog dem herefter i 4-5 minutter.
  3. I mellemtiden hakkes frisk rosmarin fint eller groft – alt efter temperament og smag.
  4. Vandet hældes fra kartoflerne og de afdampes. De vendes herefter i olivenolie og rosmarin. Drys med rigeligt flagesalt og læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade eller direkte i ildfaste lertøjsskåle, som kan sættes på bordet, og ovnsteg dem på 165 grader. De vendes et par gange undervejs og er færdige når de er gyldne.
Ingredienser
4 personer

4 store bagekartofler

God olivenolie

Flagesalt

Frisk rosmarin og laurbærblade

Man kan sagtens bruge andre italienske krydderurter såsom timian eller salvie. Udvandingen af kartoflerne trækker lidt stivelse ud og hjælper til sprødhed når de ovnsteges.

ovnstegte rosmarinkartofler

  , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *