Italiensk chokoladecreme er en basisopskrift fra det italienske dessert køkken. Cremen bruges til at fylde de smÃ¥ uimodstÃ¥elige italienske bigné eller tærter. I den klassiske bedstemors kage, Torta della nonna, kan der i stedet for konditorcremen, fyldes med chokoladecreme og tærten bliver – vupti – til Torta del nonno – Bedstefars kage.
Basen til chokoladecremen er en konditorcreme – her har vi dog brugt en anelse mere mel. Husk at bruge en god mørk chokolade, gerne med et kakaoindhold mellem de 60-70%.
Italiensk chokoladecreme
1. Hak chokoladen groft.
2. Varm mælk og vaniljesukker op til kogepunktet og sæt til side. Pisk samtidig en æggesnaps af sukker og æg – pisk melet i til sidst lidt ad gangen.
3. Hæld halvdelen af mælken i æggesnapsen og rør det sammen. Hæld alt tilbage i gryden med den resterende mælk og sæt den på mellemhøj varme. Rør rundt i 2-3 minutter cremen har sat sig.
4. Hæld cremen over i en skål og den grofthakkede chokolade oveni. Pisk chokoladen ud til alt er smeltet.
Ingredienser
500ml økologisk sødmælk
4 økologiske æggeblommer
200g sukker
5g vaniljesukker
40g mel
160g mørk chokolade min. 55%
Bonusinfo
Cremen kaldes crema al cioccolato på italiensk.