Opskrift på gnocchi med courgette og rejer

Mange retter fra Italien er udviklet i de italienske hjem og binder sig stadig til de forskellige regioner – der spises efter lokale traditioner og egnens udbud af råvarer. Der har aldrig været samme tendens som i Frankrig hvor kendte kokke, til en vis grad, har defineret det franske køkken op igennem tiderne. Denne opskrift er dog en af de forholdsvis få retter i Italien, som netop er født i restaurant køkkenet og ikke i hjemmet. En nyklassisker, som man ofte ser på menukortet i flere dele af Italien.

Gnocchi med courgetter og rejer

Ingredienser – 2 – 4 portioner

  • 1/2 portion Gnocchi
  • et lille løg
  • det halve af en stor courgette
  • 200g pillede rejer(indrømmet, vi brugte frosne her – brug friske om muligt!)
  • 1 dl tør hvidvin
  • en skefuld friskrevet Grana Padano
  • 1/2 knust peperoncino(lille stærk tørret chili)
  • olivenolie, salt og frisk kværnet peber

Gnocchi med rejer og courgetter

 

Opskrift på gnocchi med courgette og rejer

1. hak løget fint og skær courgetten i 1 gange 1 tern. Kog samtidig vand op til Gnocchi – husk rigeligt salt.

2. Varm olien op i panden og svits løget og chili heri et par minutter og tilsæt herefter hvidvin, som fordamper helt. Tilsæt courgetter samt lidt salt og lad dem svitse med i et minuts tid på mellem til høj varme. Vi vil gerne have at de smider noget af al deres væske og samtidig bevare noget bid. Tilsæt en dl. af det salte kogevand og lad det hele varme godt igennem et minut.

3. Tilsæt rejer og lad dem blive varmet igennem et lille minuts tid.

4. I mellemtiden lægges Gnocchi i vandet som endelig ikke må bulderkoge, men bare lige holdes på kogepunktet. Så snart at de kommer op til overfladen, tages de op med en hulske og lægges over i courgette/reje sugo´en. Der skrues op på fuldt blus, osten drysses over og det hele slynges rundt til saucen er cremet. Smag til og server rygende varmt med frisk kværnet peber – buon appetito.

Opskrift på gnocchi med courgette og rejer

Tips

Brug friske rejer hvis du kan – fjern skal, hoved og tarm.

Kombinationen reje/courgette går ganske godt med pasta. Farfalle og spaghetti er her blandt de mere kendte og egnede.

  , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *