Citron føljeton 5. del

Vi vender for en stund tilbage tilMoschella Fabio (Limone siracusa) Sicilien her i 5. del af føljetonen om de italienske IGP citroner. Vi har kun bevæget os ca. 100 kilometre sydpå siden vi sidst var her – i provinsen Messina – ned til Siracusa, tæt på den sydøstlige spids af Sicilien. Ligesom i Sorrento nær Napoli taler vi endnu en gang om en lokal variant/art af “Femminello” citronen og her kaldes den altså “Limone di Siracusa”.

Vi befinder os i et tempereret klima fra oktober til marts med en gennemsnits temperatur på 18-19 grader og aldrig under 8 grader. Man får tre forskellige udtryk af citronen, alt efter hvilken høstperiode man taler om.

 

Der findes tre typer som plukkes manuelt på hvert sit tidpunkt på året.

Lad os se på dem.

“Il Primofiore” plukkes fra 1. oktober til 14. april og besidder en klar grøn til lys gul farve, medium af størrelse og oval i form

“Il Bianchetto/Maiolino” plukkes fra 15. april til 30. juni og er større  og mere gul i farve.

“Il Verdello” som er sommer citronen, bliver plukket fra 1. Juli til og med 30. September med en klar grøn farve og medium størrelse.

Citronen har selvfølgelig en lang og spændende historie, men det var præster fra jesuiterordenen, som var de bedste agronomer i denne periode, der i det 17. århundrede fik sat produktionen i system og intensivt begyndte at dyrke citronen omkring Siracusa.

Nyttig information

Besøg il limone di Siracusa´s konsortiums hjemmeside her: http://www.limonedisiracusa.it/

  , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *