Spaghetti ai frutti di mare

Spaghetti ai frutti di mare

Fredag på restauranten”Il Capriccio” i SienaSpaghetti ai frutti di mare, hvor jeg har arbejdet et år, var ugens fiskedag. Specielt hele fisk, på et lag af tynde kartoffelskiver, bagt i ovnen med krydderurter og nogle få citronskiver på toppen var tit på menuen. De hele fisk var hovedretter og Fabio Tozzi(køkkenchefen) var altid manden bag. Jeg var “Capo Partita ai primi”, altså chef for forretterne og lavede alle pasta og risotto retterne. Her følger en hurtig opskrift på en af mine favorit retter fra mit parti.

Spaghetti ai frutti di mare – ingredienser til 4 port

500 g. Spaghetti(på billedet har vi brugt Linguine)

Et lille finthakket løg, en håndfuld hakket persille, 12 små daddeltomater skåret midt over

8 store tigerrejer(Gamberoni)

500 g hjertemuslinger(Vongole) skyllet i rindende koldt vand

Lidt urterester til dampning – selleristængel med blade, hvidløg og halvt glas hvidvin

Lidt grøntsags fond, olivenolie, salt og en lille tørret chilifrugt(peperoncino)

Spaghetti ai frutti di mare – sådan gør du

Damp muslingerne med urter og vin under låg i en tykbundet, dyb og meget varm gryde. Halvdelen af hjertemuslingerne tages ud af skallerne. Gem muslingefonden og hold varm. De muslinger der stadig er lukkede kasserer du.

svits løget i en stor pande med høje kanter i en god slat olie, det må ikke få farve. Knus den lille tørrede chilifrugt og tilsæt og lad den svitse med 30 sekunder. Tilsæt efterhånden lidt grøntsagsfond til løget får en cremet konsistens. Skru ned for varmen og læg dine tigerrejer på cremen. Tilsæt tomaterne.

I mellemtiden koger du din pasta næsten al dente. Læg din spaghetti over til cremen, skru helt op for blusset og tilsæt muslinger(både dem i og dem uden skaller) og en halv kop muslingefond. Rør rundt til fond og olie er emulgeret og din Spaghetti eller Linguine er perfekt al dente. Saucen skal være cremet og “klistre” til din Spaghetti. Det tager 1 minuts tid. Vend Persillen i og smag til.

  , , , , , , , , , , , , , , ,


2 thoughts on “Spaghetti ai frutti di mare

 1. Hej, kan jeg lave “cremen” før gæsterne kommer og lade den hvile på komfuret og så varme den op efter vi har spist antepasti og tilsætte rejerne.
  Har aldrig lavet det selv før, men hR lavet muslinger mange gange Uhmm. Tænkte jeg vil bruge 1 kg blåmuslinger og 1 kg vongole – 9 pers. Vh Vivian på forhånd tak??

  • Hej Vivian
   Tak for dit spørgsmål, og undskyld det sene svar 🙂

   Du kan sagtens lave cremen før gæsterne kommer… det er sådan, man gør i restauranter, når der skal køres en masse igennem 🙂

   God fest,

   Mange hilsner,

   Claus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *