Focaccia eller hvid pizza?

Skal du til Ligurien i August mÃ¥ned sÃ¥ gÃ¥Sarzana ikke glip af Italiens mÃ¥ske nok største antikvariat marked/udstilling i Sarzana. I samme ombæring kan du jo sÃ¥ smage pÃ¥ en ligurisk specialitet, “Focaccia ripiena”. Et helt tyndt Focaccia brød formet som pizza og lagt i stenovn, skÃ¥ret over og fyldt med eksempelvis Mozzarella, grillet courgette og parmaskinke.

Da vi besøgte “Mostra Nazionale Dell´Antiquariato” havde vi undersøgt hvor man fik nogle af de bedste “Focaccia Ripiena” og en lokalkendt fortalte at “Amarillo” i centrum af Sarzana var et godt bud.

NYTTIG INFORMATIONFocaccia

Kært barn har mange navne og ligeledes har Focaccia. Eksempelvis hedder “Focaccia Riepiena” i Livorno omrÃ¥det ofte “Focaccina farcita”. Samtidig findes der en variant hvor brødet er mere olieret og bagt tykkere. Focaccia spises selvfølgelig ogsÃ¥ pÃ¥ pizzeria som pizza, rullet helt tyndt og med fyld ovenpÃ¥. Nogle ville kalde dette for “Pizza Bianca”, altsÃ¥ hvid pizza(“Pizza Bianca” refererer til at der ikke er brugt tomatsauce som jo er rød) eller en variation af Pizza. Ydermere er der alle de regionale varianter som Focaccia Barese fra Bari med tomat og oliven, La Foccacia Veneta som er en sød udgave smagt til med Marsala og vanilje, Focaccia Novese fra Piemonte som er meget lig Focaccia Genovese fra Genova med olivenolie og havsalt. Forvirret? Har du smagt en spændende variant hører jeg gerne fra dig.

Læs mere om det nationale antikvariat marked i Sarzana, Ligurien her: http://www.italiadiscovery.it/news/liguria/la_spezia/sarzana/mostra_nazionale_dell_antiquariato/1274.php?user_lang=2

  , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *