I Castagneto Carducci, hvor vi tidligere pÃ¥ Ã¥ret var til “gastronomiske dage”, findes en lille butik med tilhørende fabrik, nogen vil nok mene at ordet fabrik er en anelse overdrevet, men ikke desto mindre er navnet “Premiata Fabricca Liquori”. Butikken sælger alskens produkter, lige fra pasta, oliven olie, vin og ikke mindst deres egen likør lavet pÃ¥ fabrikken. Som sÃ¥ mange gange før, var ogsÃ¥ denne alkoholiske drik et medicinsk produkt til at starte med, for siden, pÃ¥ en udstilling i Rom i 1899, at blive berømt for sin gode smag.
Grundlagt af Emilio Borsi for mere end 120 Ã¥r siden, er denne vin idag lavet efter hans gamle opskrifter, baseret pÃ¥ barken “China Calisaja” importeret fra Equador. Barken lever vildt i sumpede omrÃ¥der og bliver efter tørring stødt i en antik mortar, derefter følger en macerationsperiode i rent alkohol. Efter endt proces, uden opvarmning, bliver den sat til at lagre i fade og tilsidst hældt pÃ¥ flaske.
Vi smagte sevfølgelig pÃ¥ sagerne og blev enige om at vi her har et spændende produkt som passer perfekt ind efter et mÃ¥ltid, som et alternativ til italienernes “amaro” eller grappa. En pikant prikken pÃ¥ tungen, grøn og barkagtig(selvfølgelig). Her følger et par billeder vi fik lov til at tage pÃ¥ den lille fabrik.
Find Castagneto Carducci:
http://www.comuni-italiani.it/049/006/mappa.html
Adressen pÃ¥ Premiata fabbrica di Liquori – Emilio Borsi: Via Garibaldi 5a/7 – Damen som ejer butikken og fabrikken sammen med sin mand, hedder Anna Maria Costa og er altid meget villig til at fortælle om sine produkter.