Den gamle likør fabrik

I Castagneto Carducci, hvor vi tidligereIndgang på året var til “gastronomiske dage”, findes en lille butik med tilhørende fabrik, nogen vil nok mene at ordet fabrik er en anelse overdrevet, men ikke desto mindre er navnet “Premiata Fabricca Liquori”. Butikken sælger alskens produkter, lige fra pasta, oliven olie, vin og ikke mindst deres egen likør lavet på fabrikken. Som så mange gange før, var også denne alkoholiske drik et medicinsk produkt til at starte med, for siden, på en udstilling i Rom i 1899, at blive berømt for sin gode smag.

Grundlagt af Emilio Borsi for mere end 120 år siden, er denne vin idag lavet efter hans gamle opskrifter, baseret på barken “China Calisaja” importeret fra Equador. Barken lever vildt i sumpede områder og blivertørret bark efter tørring stødt i en antik mortar,  derefter følger en macerationsperiode i rent alkohol. Efter endt proces, uden opvarmning, bliver den sat til at lagre i fade og tilsidst hældt på flaske.

Vi smagte sevfølgelig på sagerne og blev enige om at vi her har et spændende produkt som passer perfekt ind efter et måltid, som et alternativ til italienernes “amaro” eller grappa. En pikant prikken på tungen, grøn og barkagtig(selvfølgelig). Her følger et par billeder vi fik lov til at tage på den lille fabrik.

 

Nyttige oplysninger:Presse

Find Castagneto Carducci:

http://www.comuni-italiani.it/049/006/mappa.html

Adressen på Premiata fabbrica di Liquori – Emilio Borsi: Via Garibaldi 5a/7 – Damen som ejer butikken og fabrikken sammen med sin mand, hedder Anna Maria Costa og er altid meget villig til at fortælle om sine produkter.Likør

  , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *