Blød polenta med salsiccia ragù

Salsiccia

Blød polenta med salsiccia ragù er en absolut klassiker, når kulden udenfor trænger langt ned i lungerne og fingrene falder af ved den mindste kontakt med Kong Vinter. Pølseragùen har vi lavet hvid – eller “Ragù bianco”, som de kalder det i Italien, når man udelader tomat. Polenta con ragù bianco di salsiccia ville retten hedde på menukortet. Salsiccia-pølse finder du på special-markeder, hos gode slagtere eller hvis du selv beslutter dig at lave de krydrede italienske pølser på grisebasse.

Blød polenta med salsccia ragù

Blød polenta med salsiccia ragù  | 4 personer

  1. Skyl, rens og skær alle grøntsager i bittesmå tern. Steg dem af i lidt god olivenolie i en god tykbundet gryde med rosmarinkviste, chili, hvidløg og en knivspids salt.
  2. “Åbn” pølserne med en kniv og tag fyldet ud, som “brækkes” i små stykker. Smid tarmen ud. Tilsæt salsiccia pølsen, når grøntsagerne er klare. Lad kødet stege godt af, dog uden at grøntsagerne får farve.
  3. Når kødet har fået lidt farve, tilsættes vinen. Lad den fordampe helt.
  4. Tilsæt fonden og lad det hele simre under låg til ragùen er blevet intens og cremet, og kødet fløjlsblødt. Smag til med friskkværnet peber og salt.
  5. I mens laves polentaen – se opskriften her.
  6. Server på rygende varm og blød polenta. Pynt af med små rosmarinkviste og eventuelt lidt frisk, revet parmesan.
  7. Drik en god ung, syrefrisk hvidvin eller en let og ung rødvin uden de store armbevægelser (se link nederst til vinen, som vi anbefaler).
  • 4-500 gram salsiccia pølse lavet på gris
  • 2 stængler blegselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 stort alm. løg
  • 2-3 rosmarin kviste
  • 2 små tørrede italienske chili (peperoncino) knust
  • 1/2 dl. tør hvidvin
  • 1/2 liter fond (svin, kalv eller kylling)
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1/2 fed knust og revet hvidløg
  • evt. lidt frisk revet parmesan
  • 200-250 gram god polenta (ikke minut polenta)
  • 1 liter god lys fond til polenta
  • Smør, parmesan, olivenolie & evt mælk til tilsmagningen af polenta
  , , , , , , , , , , , , , , , , ,


One thought on “Blød polenta med salsiccia ragù

  1. Pingback: Salsiccia ragù, også kaldet hvid kødsovs | Signes Mad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *