Blød polenta med salsiccia ragù er en absolut klassiker, nÃ¥r kulden udenfor trænger langt ned i lungerne og fingrene falder af ved den mindste kontakt med Kong Vinter. Pølseragùen har vi lavet hvid – eller “Ragù bianco”, som de kalder det i Italien, nÃ¥r man udelader tomat. Polenta con ragù bianco di salsiccia ville retten hedde pÃ¥ menukortet. Salsiccia-pølse finder du pÃ¥ special-markeder, hos gode slagtere eller hvis du selv beslutter dig at lave de krydrede italienske pølser pÃ¥ grisebasse.
Blød polenta med salsiccia ragù | 4 personer
- Skyl, rens og skær alle grøntsager i bittesmå tern. Steg dem af i lidt god olivenolie i en god tykbundet gryde med rosmarinkviste, chili, hvidløg og en knivspids salt.
- “Ã…bn” pølserne med en kniv og tag fyldet ud, som “brækkes” i smÃ¥ stykker. Smid tarmen ud. Tilsæt salsiccia pølsen, nÃ¥r grøntsagerne er klare. Lad kødet stege godt af, dog uden at grøntsagerne fÃ¥r farve.
- Når kødet har fået lidt farve, tilsættes vinen. Lad den fordampe helt.
- Tilsæt fonden og lad det hele simre under låg til ragùen er blevet intens og cremet, og kødet fløjlsblødt. Smag til med friskkværnet peber og salt.
- I mens laves polentaen – se opskriften her.
- Server på rygende varm og blød polenta. Pynt af med små rosmarinkviste og eventuelt lidt frisk, revet parmesan.
- Drik en god ung, syrefrisk hvidvin eller en let og ung rødvin uden de store armbevægelser (se link nederst til vinen, som vi anbefaler).
- 4-500 gram salsiccia pølse lavet på gris
- 2 stængler blegselleri
- 2 gulerødder
- 1 stort alm. løg
- 2-3 rosmarin kviste
- 2 små tørrede italienske chili (peperoncino) knust
- 1/2 dl. tør hvidvin
- 1/2 liter fond (svin, kalv eller kylling)
- Salt og friskkværnet peber
- 1/2 fed knust og revet hvidløg
- evt. lidt frisk revet parmesan
- 200-250 gram god polenta (ikke minut polenta)
- 1 liter god lys fond til polenta
- Smør, parmesan, olivenolie & evt mælk til tilsmagningen af polenta
Pingback: Salsiccia ragù, også kaldet hvid kødsovs | Signes Mad