Vildsvin braiseret i mælk og urter

Vildsvin braiseret i mælk

Vildsvin braiseret i mælk er endnu en simpel, men ekstremt velsmagende ret fra Italien. Mælken, som vildsvinet marinerer i, trækker lidt af “vildtsmagen”, som nogle finder for kraftig, ud af kødet. Til gengæld bliver saucen noget af det mest smagsfulde man overhovedet kan tænke sig. Retten findes i diverse variationer landet over (specielt i det nordlige Mellemitalien), og der bruges ligeledes forskellige udskæringer. Vi har valgt et stykke af det smagslækre bov.

Vildsvin braiseret i mælk

Vildsvin braiseret i mælk – fremgangsmåde

  1. Salt kødet let, og lad det trække i 5 min. i en stor skål.
  2. Pluk urterne og skyl dem let. Knus/hak enebær og peberkorn og kast det hele over kødet.
  3. Pres nellikerne ind kødet med den spidse ende.
  4. Hæld mælk og olie over kødet, film skålen og lad det hele marinere i 12 timer.
  5. Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle – gem marinaden.
  6. Varm en pande op, og hæld lidt olivenolie på den. Steg kødet godt brunt. Når kødet har taget fint med farve tilsættes det fint-snittede løg, nogle friske urter og en klat smør. Lad smørret bruse op og vend kødet et par gange i det. Sluk blusset efter 2 min.
  7. Læg kødet, urter og løg i en lertøjsgryde eller anden god braiseringsgryde og hæld marinaden over kødet. Læg låg på og sæt gryden i en 130 grader varm ovn.
  8. Braiser kødet i et par timer eller til kødet har en kerne temperatur på 66-70 grader. Tag gryden ud, og lad kødet stå varmt.
  9. Fjern de store urter med en pincet.
  10. Blend saucen med en stavblender, og varm den godt igennem.
  11. Skær kødet i tynde skiver, og server kødet med den varme sauce hældt over.

Marineret vildsvin

Stegning af vildsvin

Vildsvin braiseret i mælk - ingredienser

700-1000 gram vildsvin. Bov eller kam f.eks.

350ml øko-sødmælk

1 klat smør

1 lille løg – finthakket

Friske krydderurter; 3 kviste rosmarin, 4-5 blade salvie, 3 laurbærblade

3-4 tørrede enebær + 3-4 sorte peberkorn

3 tørrede nelliker

Salt & lidt olivenolie

Evt. lidt maizena

Vildsvin finder man mest i Mellemitalien, hvor specielt regionerne Toscana og Umbrien har mange opskrifter i skuffen. Nogle af de største arter bliver op til 180 kg tunge.

Som contorno (garniture) er ovnstegte kartofler, kartoffelmos, polenta og bønner meget anvendt.

Vildsvinet kan med lethed erstattes med gris, hvilket man også ofte ser i Italien.

Hvis man ønsker en tykkere sauce kan man tilsætte en teske maizena til mælken inden at den blendes. Kog den herefter godt igennem.

Vildsvin braiseret i mælk

  , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *