Lasagne med pesto – Lasagne al pesto

Lasagne med pesto og ricotta

Denne lasagne med pesto og ricotta er delikat i smagen og har en lækker cremet konsistens. Det kan helt klart anbefales at lave sin egen basilikums pesto, men skal det gå hurtigt, så køb en god færdiglavet pesto for bedste resultat. Spring således trin 2 over.

Lasagnepladerne kan man med fordel selv rulle ud, men gode tørre lasagneplader kan sagtens bruges. Igen, et godt produkt giver det bedste resultat og så er det vigtigt at forkoge de tørre plader. Spring således trin 5 over.

Lasagne med pesto og ricotta

Lasagne med pesto og Ricotta

  1.  Hak løg halvfint og skær courgetterne ud i små 1 gange 1 tern. Steg både løg og courgetter bløde på en stor pande på mellem-svag varme. Tilsæt evt. en slat grøntsags fond for at hjælpe processen.
  2. Lav basilikums pesto.
  3. Blend courgette og løgblanding med pesto. Smag til med salt eller ekstra ost.
  4. Lav en portion Béchamel sauce. Halvér mængden af muskatnød.
  5. Rul dine pastaplader på pastamaskine ud af pastadejen, som du har taget ud fra køl 15 min. tidligere. Kog dem et minut og læg dem straks i rigeligt koldt vand tilsat lidt olie.
  6. Bruger du tørrede lasagneplader skal du koge dem ca. 3-4 minutter.
  7. Gnid bunden af dit ildfaste fad med lidt smør og dæk herefter med et tyndt lag béchamel.
  8. Afdryp dine lasagneplader godt og dæk fadet helt.
  9. Dæk pladerne med Bèchamel og smør et tykt lag pesto/courgette blanding over og herefter lægges små klumper ricotta. Afslut med lidt revet Grana Padano.
  10. Forsæt således indtil fadet er fyldt op. Afslut med et tyndt lag béchamel, pestocreme og revet ost.
  11. Bag i ovnen på 180 grader i 25 min. De første 10 min. dækkes fadet af sølvpapir.

Lasagne med pesto og ricotta

Lasagne al pesto

Lasagne med pesto og ricotta

Ingredienser til Lasagne med pesto og Ricotta

  • 4-5 store courgetter
  • 2 mellemstore løg
  • 1 portion pastadej
  • eller 500 gram tørrede lasagneplader
  • 1 portion béchamel sauce
  • 250 gram Ricotta(ost)

Lasagne med pesto og ricotta

Ingredienser til pesto

  • 50 gram basilikum
  • 1 1/2 dl god olivenolie(gerne fra Ligurien)
  • 2 fed hvidløg
  • en stor spiseske pinjekerner
  • 6 spiseskefulde Parmigiano Reggiano ost eller Grana Padano
  • 2 spiseskefulde lagret Pecorino(fÃ¥reost) helst Sardo eller Romano
  • Flagesalt – smag til
  • (eller 1 glas god pesto)

Lasagne med pesto og ricotta

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *