Ovnbagt radicchio-salat er en lækker lille garniture(contorno), som går både til kød- og fiskeretter. Dens bitterhed giver altid god modspil til kødets umami-smag.
Radicchio-salat findes i flere varianter, hvoraf en af de bedste må siges at være I.G.P(oprindelses beskyttet) Radicchio Rosso di Treviso – den ser vi dog desværre sjældent i Danmark. Vi kan dog købe radicchio-salat i de fleste supermarkeder. Salaten, som man også kender under gruppen af cikorie-salater, har en bitter og til tider let krydret smag. Ofte benyttes en teknik, hvor man bleger salaten, for at holde bitterheden på et minimum.
Det gode ved at ovnbage, stege eller grille denne fantastiske salat er, at den får en mildere og mindre krydret smag.
Ovnbagt Radicchio-salat
- Start med at tage de yderste blade af salaten. Skyl den i koldt vand.
- Skær det yderste af det yderste af bunden af. Salaten skal stadig holde sammen og stokken skal være intakt.
- Skær salathovedet i fire lige store dele, således at hver del holdes sammen af stokken.
- Læg de fire dele i et ildfast fad og hæld olivenolien og rødvinseddiken udover salaten. Afslut med et generøst drys af flagesalt og salvieblade.
- Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter på 165 grader.
Ingredienser – 4 pers.
En stor radicchio-salat. Alle typer kan bruges.
1 dl god olivenolie
1/2 dl rødvinseddike
Urter som timian eller salvie
flagesalt
Tips til ovnbagt radicchio-salat
Læg evt. den ovnbagte radicchio på et fad, hæld ekstra jomfru olivenolie på, riv parmesanflager udover og drys med friskkværnet sort peber og server denne lækre ret, som en antipasto – alene eller som en del af en tallerken med andre antipasti, som salumi, oliven og syltede peberfrugter.