De 506 bedste restauranter i Italien

Civiltá del bereVinmagasinet “Civiltá del bere” har genudgivet deres restaurant-guide til de 506 bedste restauranter i de italienske regioner for 2010. Deres første liste fra Marts måned var så fyldt med fejl(grundet menneskelige og tekniske problemer), at de så sig nødsaget til at revidere hele listen. Selve guiden er ellers uvildig og kun et indviklet point system, som “Civiltá del bere” ikke selv kunne hitte rede i, danner grundlag for den lange hitliste.

Nuvel, Civiltá del bere har været ude med en undskyldning, så godt ord igen.

Kort fortalt danner 6 uafhængige guiders egne pointsystemer grundlag for Civiltá del bere´s pointsytem. F.eks. Hvis en restaurant får 3 stjerner af Michelin guiden giver det et maksimum antal point på 100, mens to stjerner giver 94 o.s.v. “Espresso” guiden som også er inkluderet, giver karakterer op til 20 og hvis dette er tilfældet giver vinmagasinets guide så 100 point. Forvirret? De andre guider der danner grundlag for listen, udover Michelin og Espresso, er de store “Touring” og “Gambero Rosso” samt de 2, mere lokal orienterede “Sole 24ore” og “Identitá Golose”. Det indviklede system giver nogle sjove(men retfærdige) placeringer, som f.eks. den et stjernede michelin restaurant “Ortica” i Brescia på plads nummer 500. Den har udelukkende fået karakterer fra Michelin og indsamler derfor ikke flere point til listen..

 

Og nu til listen.

Massimiliano Alajmo fra Le Calandre

I toppen af poppen er der ikke så mange overraskelser. Top 10 er udelukkende 2 og 3 stjernede michelin restauranter og nummer 1 er også sidste års nummer 1, nemlig “Le calandre” fra Padova, godt forfuldt af sidste års nummer 2, den nok så kendte “Enoteca Pinchiorri” fra Firenze.

Årets højdespringer er Vissani på 3. pladsen med hans restaurant af samme navn. Gianfranco Vissani har været et kendt ansigt i mange år Italien over og han kan netop nu opleves på det populære tv program “Prova del cuoco” på Rai 1.

Af andre højdespringere kan nævnes “Le Robinie” fra Pavia på plads nummer 54, et spring på 149 pladser og min egen gamle køkkenchef fra restaurant “Joia” i Milano “Pietro Leeman” kan glæde sig over et spring på hele 60 pladser frem til nummer 51. Højest placerede “new entry” er “Antico Foledor Conte Lovaria” fra Udine på plads nummer 111. Den bedst placerede italienske restaurant(nr.6) på S.Pellegrino´s liste over de bedste restauranter i verden, hvor vores egen Noma jo ligger flot på 1. pladsen, er “Osteria La Francescana” – her på 4. pladsen.

Nyttig information

Lidt statistik viser at Lombardiet(78), Piemonte(66), Emilia Romagna(42) Veneto(40) og Toscana(39) ligger forrest af regionerne med flest restauranter repræsenteret på listen, mens den sydlige region Basilicata kun har en enkelt i blandt det fine selskab. Rent faktisk er hele 61 % af restauranterne på Civiltá´s liste fra norditalien.

Til inspiration og nysgerrighed lægger vi lige links til top 4:

1 – Le Calandre: http://www.calandre.com/pagina.asp?pagina=calandre&lingua=ita

2 – Enoteca Pinchiorri: http://www.enotecapinchiorri.it/

3 – Vissani: http://www.casavissani.it/

4 – Osteria La Francescana: http://www.osteriafrancescana.it/

Kilder:Civiltádelbere/S.Pellegrino
  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.