Havets trøffel – italienske bløddyr del 2

Dondolo eller tartufo di mare som den også kaldesdondoli, altså havets trøffel. Vi er denne gang taget til Friuli Venezia Giulia for at se nærmere på det næste italienske PAT bløddyr i rækken.

Bløddyret, som er af arten Venus Verrcosa bliver hovedsagligt fisket manuelt af autoriserede dykkere, som kun udvælger de store og udviklede eksemplarer. Efter fangsten bliver de opbevaret friske indtil de kommer i handlen. Historien om traditionen for at fiske Dondolo er blevet overleveret af gamle fiskere. Man havde ansat professionelle dykkere i havnene, der efter anden verdenskrig havde til opgave at reparere molerne efter bombardementerne. Her opdagede de store områder fyldt med de påskønnede Dondoli. Det var en guldgrube for de lokale fiskere, men glæden varede desværre kort – områderne blev overfisket og bestanden faldt betydeligt over de næste mange år.


  , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *