Blåbær og hindbær fra Avasinis

festa_del_lampone_mirtillo

Bærsæsonen er for alvor over os – og italienerne. Er du tilfældigvis på ferie i det nordøstlige Italien, i regionen Friuli-Venezia Giulia fra 13-16 August, har du en enestående mulighed for at besøge den store fest for nye blåbær og hindbær. “Festa del Lampone e del Mirtillo” hedder eventen der finder sted i den lille bjergby “Avasinis”, hvor der vil blive budt på friske og konserverede hindbær og blåbær, samt desserter og lidt tungere retter typiske for området.Kultureventen er en af de største i regionen og bliver hvert år besøgt af ca. 30.000 mennesker som flokkes om de dejlige bær der vokser vildt i bjerglandskabet.

Nyttig information

Find Avasins her: http://maps.google.dk/maps?hl=da&q=avasinis%20friuli&rlz=1R2ADSA_daDK346&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wl 

 Kilder: A Tavola/www.prolocoavasinis.it
  , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *