Da Oscar

Jeg fik for et par somre siden en opfordring fraDa Oscar min ven Andreas til at prøve restauranten “Da Oscar” i Milano. Da jeg til min overraskelse fandt ud af, at den lå mindre en 400 meter fra hvor jeg selv boede, i Porta Venezia kvarteret i en sidegade til den muntre shoppinggade Buenos Aires, var det jo lige til.

Maden er, uden at være dårlig på nogen måde, ikke den allerstørste oplevelse. Stedet er, som så ofte på italienske restauranter, overbelyst og man sidder i den ene del af det kvadratiske lokale ved lang-borde, klods op ad de andre gæster.  Det er set før og det er da heller ikke det der gør restauranten interessant – nej der gemmer sig en anden lille vigtig hemmelighedLe Cozze der får de lokale til at komme igen og dem langvejs fra til at kigge forbi når de nu alligevel er i Milano. Det er nemlig ejeren, den karismatiske Oscar der får dig til at glemme at der ikke lige er blevet hevet skæg ud af alle muslingerne eller at det bliver lidt koldt i den over-ventilerede restaurant. Ham og hans spydige kommentarer giver nemlig sjæl og varme i den lille restaurant i et af de mest farverige kvarterer i Milano. Han er faktisk så overbevisende i sin fremtræden at man aldrig bliver helt sikker på betydningen.

Da vi skulle bestille to forskellige antipasti rystede tjeneren nervøst på hovedet og sagde “nej, nej, så bliver han bare sur”. Han henviste selvfølgelig til OscarGnocchi som rendte ind og ud af køkkenet efterhånden som bon´erne kom ind. Vi endte derfor med at bestille 2 gange muslinger og derefter en gang gnocchi i Gorgonzolasauce.

Muslingerne var friske og veltilberedte. Der var ganske vist lidt skæg hist og pist, men alt i alt en dejlig mættende ret til sølle 9 Euro. Det er stadig billigt at spise i Italien. Hos Oscar koster stort set alle Primi (forretter) 9 Euro og der er som altid på disse type restauranter masser at vælge imellem. Man finder Carbonara, al Ragu (oksekøds ragu), All´arrabbiata (chili og tomat), alle cozze (muslinger), ai funghi porcini(svampe) osv. som man så sætter sammen men Penne, Spaghetti, Gnocchi eller lignende. Vores Gnocchi al Gorgonzola var lige i øjet. En dejlig cremet gorgonzolasauce med de al dente kogte gnocchi.

Eneste anke var måske, at med de store portioner nåede vi aldrig til hverken hovedretter eller desserter. Vi blev dog hængende lidt for showets skyld. Med høje “vredesudbrud” som “nu har jeg fanme betalt 7000 Euro for et ventilationssystem, og så vil i have lortet slukket!!?” til de gæster der frøs lidt i hjørnet eller ude fra køkkenet “de kan fanme få samme ret alle fire og dermed basta” til de fire personer der havde bestilt 2 forskellige forretter, bliver man godt underholdt.

“Da Oscar” er måske ikke en omvej værd, men er du i Milano alligevel så gå ikke glip af en aften i selskab med en af Milanos personligheder – Oscar.

NYTTIG INFORMATION:

Da Oscars adr:

Via Lazzaro Palazzi, 4
20124 Milano, Italy
02 29518806

  , , , , ,


One thought on “Da Oscar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.