Spritz er måske den mest bestilte cocktail, når italienerne, fra nord til syd, mødes på de mange små barer rundt om i byerne til deres højt værdsatte Aperitivo.
Til trods for den fine historie omkring de østrigske soldaters mangel pÃ¥ respekt overfor de alkoholrige vine fra Veneto, er man ikke sikker pÃ¥ oprindelsen af den nuværende form af cocktailen. Dertil hører, at mange eksperter er enige om, at drinken er meget stedbestemt – hver region, by og bar har sin egen lokale udgave af Spritz. Derfor er det af yderste nødvendighed, at man sætter sig ind i den lokale kutyme, nÃ¥r man bestiller en spritz – i hvert fald hvis man bare giver en lille fløjtende fis for, hvad man fÃ¥r hældt i sin drink!
Den mest udbredte Spritz, L’Aperol Spritz, med bitteren Aperol, er en senere version af cocktailen. Det ved man, idet Aperol først bliver til i 1919 – opfundet af Barbieri brødrene. I dag er Aperol opkøbt af Campari Gruppen. Selve opskriften er hemmelig, men der indgÃ¥r bl.a. appelsininfusion, rabarber, rødder m.m.
Andre kendte bittere som anvendes meget, i bl.a. Venedig og omegn, er den tørre, bitre og citrusagtige, Select.