Suppe med kikærter og kartoffel – Minestra di ceci e patate

I weekenden ankom en pakke fra Italien, rettere sagt, fra min svigermor Graziella. Med spænding blev pakken Ã¥bnet og ud væltede de mest fantastiske toscanske kikærter. Først undrede jeg mig over hvorfor hun sendte mig kikærter, sÃ¥ kom jeg i tanke om, at jeg vist havde nævnt, at de kikærter man kunne fÃ¥ heroppe, ikke var af samme gode kvalitet som de toscanske… og en uge senere havde jeg sÃ¥ skabet fyldt! Nu tænker jeg, at jeg mÃ¥ske skulle nævne at udvalget af tørrede bønner i Danmark ikke helt lever op til det toscanske – bare lige for at se hendes reaktion.

Under alle omstændigheder – jeg lagde straks en stor hÃ¥ndfuld i blød natten over. Kogte dem færdige dagen efter og lavede derefter denne Minestra.

1. Halver løg og snit i fine skiver. Skræl kartoflerne og snit i fine skiver. Skær Pancetta i små stykker.

2. Varm lidt oliven olie op i en stor tykbundet gryde sammen med hvidløget. Lige inden det tager farve fjernes hvidløg. Hæld Løg, kartofler og pancetta i gryde og svits i 2-3 minutter under jævnlig omrøring. Tilsæt kikærte væden lidt ad gangen og lad kartoffel/løg blive koge møre heri. Det tager 10-12 minutter.

3. Tilsæt corgette, tomater og gulerødder og efter et par minutter fond og kikærter.

4. Lad suppen småkoge i 20-30 minutter. Smag til med salt og peber. Server varm med et drys af frisk hakket persille og nogle dråber af den gode Ekstra Jomfru oliven olie hældt over.

Ingredienser – du skal bruge til 4 portioner

150g kikærter samt nogle urterester og laurbærblad. Kogt møre i vand(gem væsken til suppen).

300g skrællede kartofler

50g Pancetta

4 løg, 1 let presset hvidløgsfed

1 stor gulerod, skåret i tern

1 lille courgette, skåret i tern

5-6 modne daddel-tomater, som San Marzano, skåret i små tern

1/2 – 1 liter grøntsags eller let kyllingefond. Salt og peber.

Frisk hakket persille og oliven olie

  , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.