Valle d´Aosta

Vigtige vine fra Valle Valle D’aosta:

Valle D’aosta Arnad-Monjovet DOC

  • Druer: 70%-100% Nebbiolo. Dolcetto, Pinot nero, Neyret, Freisa eller Vien De Nus max. 30%.
  • Lagring:  5 måneders lagring fra 1. december efter høsten.
  • Karakteristika: Rubinrød med toner af granat. Fin næse med mandelnoter. Harmonisk i smag, let bitter eftersmag. Minimum 11%.
  • Produktionszoner:  Provinsen Aosta, underzone Arnad-Monjovet.
  • Kendte producenter/vine:  Producenterne La Kluva og Bonin Dino.

Valle d’Aosta Blanc de Morgex et de La Salle

  • Druer:  100& Priè Blanc.
  • Lagring:  Minimum 3 måneder.
  • Karakteristika:  Gylden i farve med grønne tendenser. Aroma af alpeurter. Meget syrerig, noter af mandel.
    Produktionszoner:  Produceres i de to kommuner Morgex og La Salle. Druerne dyrkes på nogle af de højeste vinmarker i Europa – mellem 900-1200 meters højde.
  • Kendte producenter/vine:  Cave du Vin Blanc de Morgex et de La Salle/La Piagne.