Kikærtesuppe med sølvbeder og ansjos – opskrift – Cacciucco di ceci

Kikærtesuppe

Cacciucco er den rustikke fiskesuppe fra Livorno, som vi har beskrevet i en artikel i Berlingske Tidende. Denne version er uden fisk – næsten – man skal kun bruge lidt ansjos til retten og resten af fiskene er skiftet ud med kikærter. Opskriften er nem, smager fantastisk og sÃ¥ mætter den ufattelig godt pÃ¥ en kold, kold efterÃ¥rs/vinteraften.

 

Cacciucco di ceci

Kikærtesuppe med sølvbeder og ansjos

1. Læg kikærterne i blød dagen før. Dagen efter koges de møre i vand, en smule salt og urterester – gem væden.

2. Svits løg, ansjos og hvidløg i rigeligt olivenolie. Inden løgene tager farve tilsættes sølvbeder.

3. Efter et par minutter tilsættes tomat, salt og peber og det hele simrer i 30 minutter.

4. Tilsæt kikærter og en smule af væden og lad det simre i 10-15 minutter.

5. Skær tykke skiver af Pane Toscano og grill det på pande eller i ovn. Gnid med hvidløg og hæld god olivenolie over. Placer i bunden af en dyb tallerken eller en velegnet lerskål.

6. Hæld den varme suppe over brødet og drys med ost. Osten kan evt. røres ud i suppen inden.


bruschetta

Ingredienser 4 kuverter

400 gram kikærter

300 gram sølvbede(blade) snittet i grove strimler

1 dåse gode italienske dåsetomater, blendet groft

2 fed hvidløg(skåret i halve) gem en halv til brødet!

1 løg, snittet i fine strimler

2 ansjosfileter i olie eller under salt

Olivenoile

4 tykke skiver Pane Toscano eller italiensk brød

Revet Grana Padano eller Pecorino ost

Salt og friskkværnet peber. Evt. Friskhakket persille til pynt.

  , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.