Pasta med zucchine

Sommerpasta med zucchine

Du skal lede efter de små spændstige og saftige zucchine fra støvlelandet, for her får du virkelig smag for skillingen. Her i denne superhurtige og lækre pasta er den, tit oversete grøntsag, hovedpersonen, og den viser sit potentiale fuldt ud. Zucchine har en indbygget “fiske/hav-smag”, som giver retten et løft, og man kan i realiteten undlade ansjoserne, hvis man ønsker.

Sommerpasta med zucchine

Pasta med zucchine 4 personer

  1. Skyl de små zucchine og skær halvdelen i store grove tern, og den anden halvdel i små 2x2cm tern.
  2. Kog de store tern møre i letsaltet vand.
  3. Hak rødløget fint, og svits det let af i en god pastapande med høje kanter sammen med rosmarinen. Inden at det får farve tilsættes hvidvinen. Lad den fordampe helt.
  4. Tilsæt anjoser og små tern af zucchine. Steg det hele af, indtil zucchine-tern er al dente. Fjern rosmarin og sluk for varmen.
  5. Blend de grove tern til en lind puré med et par teskefulde af koge vandet, lidt rosmarin fra kvistene og lidt god olivenolie. Gem resten af vandet til pastaen.
  6. Kog pastaen næsten al dente (gem kogevandet), og læg den over i pastapanden med de høje kanter sammen med 1/2 kop af pastavandet. Tænd for blusset, og sving pastaen godt rundt til saucen begynder at “sætte sig”. Sluk for blusset, tilsæt purè og sving parmesanen ud i pastaen, så saucen bliver cremet.
  7. Riv lidt mere parmesan over pastaen, stænk med god olivenolie og stil pastapanden direkte på bordet! Buon Appetito.
  • 3-4 små italienske zucchine (alm. courgetter kan fint bruges).
  • 500 g. linguine
  • 1 lille rødløg
  • 2 ansjosfileter fra middelhavet og i glas under olie.
  • 2 stilke rosmarin
  • 1 dl. tør hvidvin
  • 1 dl. olivenolie til stegning samt purè, og 1/2 dl ekstra god olivenolie til at stænke.
  • God frisk-revet parmesan. Beregn ca. en håndfuld til saucen og en håndfuld til at drysse på pastaen.
linguine med courgetter
Pastapande i aluminium
  , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *