Caprese med hjemmelavet mozzarella og syltede tomater

Syltede tomater

Caprese med hjemmelavet mozzarella og syltede tomater – en alternativ udgave af den italienske klassiker fra Capri. Som så ofte, så står og falder denne simple ret med råvarernes kvalitet, og kan man kun finde “mozzarella” af ringe supermarkedskvalitet, umodne tomater, som ikke har set skyggen af sol, så giver denne friske salat ingen mening. Vent hellere til de rette råvarer er tilgængelige eller… lav din egen mozzarella og sylt dine tomater – det er meget nemmere end det lyder og så får du faktisk en fantastisk velsmagende Caprese.

Caprese med hjemmelavet mozzarella

Caprese med hjemmelavet mozzarella

  1. Start med tomaterne. Skyl dem i koldt vand og tør dem.
  2. Læg dem i en gryde og hæld olivenolie, balsamico eddike, lidt salt og rosmarin over og varm langsomt op til 75-80 grader – eller til under kogepunktet, hvis du ikke har et termometer. Lad dem ligge i olien i ca. 7-10 minutter. Tag dem af varmen.
  3. Læg tomaterne i et sterilt glas, som er velegnet til syltesager. Hæld olie/balsamico blandingen over og stil på køl.
  4. Hæld mælken samt citronsyren i en tykbundet gryde og varm op til 32 grader under let omrøring.Vallen skilles fra mælkeproteiner.
  5. Tilsæt osteløbe og varm yderlig op til 40,5 grader. Lad den stå og trække/hvile under låg i ca. 15-20 minutter.
  6. Saml ostemassen med en stor hulske over i en mindre skål.
  7. Varm et stykke af ostemassen i ca. 30-40 sekunder i
    mikrobølgeovnen, hvorefter den strækkes og æltes, til den får den ønskede form. Læg mozzarella-osten tilbage i vallen og køl ned.
  8. Ved anretning skæres der tynde skiver af mozzarellaen. Placer dem vilkårligt på tallerkenen.
  9. Tag nogle tomater op med en hulske og placer ligeledes rundt omkring på tallerkenen.
  10. Giv osten og tomaterne nogle stænk med syltelagen.
  11. Drys med rigeligt flagesalt og friskkværnet peber.
  12. Læg skyllede basilikum på til sidst.

Syltede tomater

Caprese med hjemmelavet mozzarella

Hjemmelavet mozzarella

Caprese med hjemmelavet mozzarella

Hjemmelavet mozzarella

Caprese med hjemmelavet mozzarella – ingredienser

Ingredienser 4 personer

  •  En lille bakke med små, forskelligfarvede tomater. Eventuelt San Marzano tomater.
  • 2 dl. olivenolie.
  • 1 dl. god balsamico eddike.
  • 1 kvist skyllet rosmarin.

Mozzarella

  • 4 liter økologisk uhomogeniseret sødmælk
  • 8 gram citronsyre
  • 1/2 teske osteløbe

Info og tips

Man kan eventuelt eksperimentere med tilsætning af smag til mozzarellaen ved æltning – friske urter som timian, persille eller oregano eks.

Er man ikke ejer af en mikrobølgeovn, kan man med fordel, varme vallen op til 80 grader og dyppe osten heri i 5-10 sek. Eksperimenter eventuelt med æltningen – en længere æltning giver en anderledes konsistens end en kortere æltning.

Syltede tomater

Caprese med hjemmelavet mozzarella

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,