Pastadej opskrift – italiensk hvedemel og æg

Alt efter hvor du befinder dig iPastadej - italiensk hvedemel og æg Italien, kan de lokales opskrift på pastadej variere. I Emilia-Romagna i Norditalien er det ikke uset, kun at bruge durumhvede og æggeblommer når der æltes til pastadej. De berømte Pici fra Siena i Toscana er derimod kun lavet på hvedemel og vand – hvedemelet er selvfølgelig det helt fintmalede tipo 00. I denne version har vi kun brugt italiensk hvedmel tipo 00 af den fineste kvalitet og æg. Det giver en robust dej, som kan bruges til lidt af hvert.

Pastadej opskrift – italiensk hvedemel og æg

  1. Vej melet af og lav denPastadej - italiensk hvedemel og æg klassiske fontæne på bordet. Hæld æggene og lidt af vandet ned i fontænen.
  2. Pisk æggene godt sammen og begynd nu, med fingrene, at arbejde melet ind i æggene – lidt efter lidt.
  3. Når det meste af æggemassen er indarbejdet i melet, begynder du at samle dejen med begge hænder. Brug fingerspidserne godt.
  4. Arbejd dejen let sammen og form den til en aflang stang. Film den og læg den på køl i ca. 1 time.

Pastadej opskrift – italiensk hvedemel og æg

250 g. italiensk hvedemel tipo 00Pastadej - italiensk hvedemel og æg

4 æggeblommer og 1 helt æg(øko)

25-50 ml vand

  , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *