Polenta – basis opskrift

Den polenta vi kender bedstPolenta, er baseret på majsgryn. Sandheden er dog, at den kan tilberedes med en række forskellige kornsorter, som eksempelvis boghvede og spelt. Polenta har været kendt siden antikken, mens majs først kommer til Europa i 1500-tallet og spises i dag, specielt i Norditalien, i diverse variationer med saucer, kød, ragù, ost osv. Den traditionelle tilberedningsmetode er med kobbergryder hvor grøden røres med tykke træskeer/pinde og ofte ses den ældre generation holde denne tradition i hævd.

Polenta – basis opskrift

  1. Kog fonden og vandetPolenta op. tilsæt lidt salt.
  2. Hæld majsgrynene langsomt i den kogende fond og kog dem i 45 minutter under jævnlig omrøring og eller piskning. Tilsæt ekstra væde undervejs hvis grøden bliver for tyk i konsistensen.
  3. Når polentaen er kogt færdig, smages den til med en god klat smør, lidt god olivenolie eller en pæn håndfuld parmesan.
  4. Server den sammen med simremad eller sæt den i køleskabet og friter eller grill stykkerne.

Polenta – basis ingredienser 4 port.

  • Ca. 250 gramPolenta majsgryn af god kvalitet
  • 1 spsk salt
  • 1/2 liter god lys grøntsags- eller hønsefond
  • 1/2 liter vand
  • Smør, god olivenolie, parmesan, frisk kværnet peber eller andre ingredienser til tilsmagningen
  , , , , , , , ,