Pasta med palmekål og ansjoser

Tekst: Claudia Amendola | Foto: Claus Pedersen

Pasta med palmekål og ansjos er endnu en af vores  nemme, hurtige og delikate pastaretter. Ofte har man en tendens til, at lave de samme pastaretter om igen. Nogle gange har man måske et par favoritter eller måske mangler man lidt inspiration. Da flere velassorterede supermarkeder nu fører den toscanske Cavolo nero, eller palmekål på dansk, giver vi her et bud på en lidt anderledes, men yderst velsmagende og farverig pasta. Den klassiske sammensætning af chili, hvidløg og ansjos, tilsat den grønne kål, giver en helt intens sauce.

Pasta med palmekål og ansjoser

Pasta med palmekål og ansjoser

  1. Start med at klargøre palmekålen. “Kør” bladene af med to fingre fra bunden, på hver side af, og ned langs stilken. Skyl kålen godt og kog den i vand og lidt salt i ca. 15-20 min.
  2. Når kålen er kogt mør, lægges den i en blender og blendes lind med en smule af kogevandet og lidt olivenolie.
  3. I en stor pande, helst med høje kanter, steges lidt hvidløg og et par ansjos fileter. Ansjos filterne skal smelte og hvidløget må ikke tage farve. Pureen af palmekålen hældes op i panden og der tilsættes lidt tørret chili. Lad pureen simre sig intens i 5-10 minutter. Smag evt. til med salt.
  4. Imens koges pastaen næsten al dente i rigeligt og saltet vand. Vandet hældes fra(gem 1/4 deciliter til saucen) og pastaen lægges over i den grønne sauce med den kvarte deciliter pastavand.
  5. Slyng nu pastaen godt rundt, på høj varme, til saucen sætter sig. Tilsæt en stor skefuld revet parmesan og slyng det ind i pastasaucen til den er dejlig cremet.
  6. Server rygende varm, med masser af frisk revet parmesan på toppen.

Palmekål - Cavolo nero

Ansjos, olivenolie og hvidløg

Palmekåls puré

Pasta med palmekål og ansjoser 3-4 port.

  • Et lille bundt palmekål(14-18 stilke)
  • 500 gram Fettuccine pasta (eller tagliatelle)
  • 2-3 ansjos fileter
  • 1 fed hvidløg delt i to
  • tørret chili
  • olienolie
  • Frisk revet parmesan som Grana Padano
  • Gode tips
  • For en flot grøn farve kan det anbefales, at du lægger palmekålen direkte i isvand efter kogningen.
  • Ansjos fileter er ret salte, så smag altid på saucen, inden at du tilsætter salt.

Pasta med palmekål og ansjos

Fettuccine med palmekål og ansjos

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,