Pasta med frisk tomatsauce og ricotta

Pasta med frisk tomatsauce og ricotta er en opskrift, som hylder enkeltheden i det italienske køkken. Om sommeren, når tomaterne er saftige og solmodne, kan du forkorte tilberedningstiden. Her om efteråret, hvor tomaterne mangler lidt solmodning, kan du med fordel lade dem simre lidt længere, til sugoen bliver dejlig intens. Tricket er, at tilsætte lidt sukker – det trækker den koncentrerede  og søde tomatsmag frem. Hvis du ikke ejer en grøntsagsmølle, kan du skolde tomaterne og pille skindet af.

 

Pasta med frisk tomatsauce og ricotta

Pasta med frisk tomatsauce og ricotta

  1. Vask tomaterne, fjern stilke og med en lille urtekniv lægges et snit i skindet i toppen. Hvis det er lidt større tomater, kan du fjerne det grønne område, hvor stilken har siddet. Læg dem, en efter en, i kogende vand i ca. 15 sekunder. Tag tomaterne op og læg dem straks i koldt vand i 5-10 sekunder. Herefter fjernes skindet med lethed.
  2. Halver tomaterne og pres, med en finger, kernerne ud.
  3. Steg tomaterne af på høj varme i olivenolie sammen det hele fed hvidløg, 1/4 teske sukker og lidt salt. Efter et par minutter skrues der ned på middelvarme og tomater simrer i 10-12 minutter.
  4. Mos eller blend tomaterne og riv basilikumsblade ned i den varme sugo. Hvis du passerer tomaterne igennem en grøntsags mølle, hvilket er at foretrække, kan du springe punkt 1 over.
  5. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Gem lidt af pastavandet til sugoen.
  6. Læg pastaen over i sugoen, på varmt blus, sammen med 1/2 del pastavand. Sving pastaen rundt til sugoen har sat sig.
  7. Tilsæt 2/3 af ricottaen og sving pastaen rundt, så sugoen bliver dejlig cremet. Smag til med salt.
  8. Server pastaen med små klumper ricotta og frisk basilikum på toppen.

tomat

Tomatsauce

Tomatsauce med ricotta

Pasta med frisk tomatsauce og ricotta 4 port.

1,5 kilo modne tomater

150 gram ricotta

Frisk basilikum

1/2 dl olivenolie

1 fed hvidløg

500 gram kort pasta type – f.eks. Conchiglie rigate

salt, sukker

Tekst og foto: Claus Pedersen

Pasta med frisk tomatsauce og ricotta

  , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *