Italiensk julerisotto med pære og kanel

julerisotto

Risotto med pære og fåreosten Pecorino er en af mine absolutte yndlings risottoer. Det er samtidig den risotto jeg har lavet flest gange i mit gastronomiske virke – den var nemlig på det faste menukort, da jeg arbejdede som kok i Siena, Toscana. Opskriften var Nandos, vores dygtige dessertkok fra Napoli, og han havde, helt simpelt, bragt fåreosten (Pecorino) og pære, som er det traditionelle tilbehør, sammen i skøn forening. Kanelen giver retten et løft og gør på samme tid retten til en alternativ julerisotto.

Risotto med pære og Pecorino

  1. Skær Pecorino-osten i 1×1 tern.
  2. Skræl pæren, fjern kernehuset og skær den i små 1×1 tern.
  3. Hak løget helt fint. Svits det i lidt olie og lidt salt, men uden at det tager farve.
  4. Tilsæt risene og en lille klat smør. Steg til risene tager en klar farve.
  5. tilsæt vin og lad det fordampe helt.
  6. Tilsæt fond, så det lige akkurat dækker risene. Skru ned for blusset, så det hele netop simrer. Når risene har absorberet 1/3 af fonden tilsættes ekstra fond, så det igen netop dækker risene. Forsæt processen indtil risene er al dente.
  7. To minutter inden risene er al dente tilsættes pæretern.
  8. Når risene er næsten al dente, slukkes der for blusset. Pecorinotern tilsættes og de røres rundt indtil de smelter. Husk at risottoen skal være en smule våd inden ost tilsættes.
  9. Tilsæt parmesan og en klat smør. Rør det ud i risottoen.
  10. Lad risottoen hvile i et par minutter.
  11. I mens lægges de tynde pæreskiver, overhældt lidt god olivenolie, i en 160 grader forvarmet ovn.
  12. Server risottoen med pæreskiverne ovenpå. Drys lidt kanel rundt om risottoen.

Risotto med pære og Pecorino – 3-4 port.

1 lille løg

4 håndfulde ris. Carnaroli F.eks.

30 gram smør delt i to

1/2 dl. tør hvidvin

1 pære – gerne Conference (1/2 skæres i tynde skiver på mandolin)

750 ml. grøntsagsfond. Den må gerne være neutral i farven.

100-150 gram frisk Pecorino (ikke lagret).

40 gram frisk-revet parmesan

 

 

Risotto med pære, fåreost og kanelPecorino frescoRisotto med pære og PecorinoRisotto med pæreRisotto med pære og PecorinoRisotto med pære og Pecorino

  , , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *