Grydestegte artiskokker – Carciofi stufati

Grydestegte artiskokkerGrydestegte artiskokker er en lækker garniture(corntorno) til f.eks. kød-hovedretter eller som antipasto, med flager af en lagret pecorino og ekstra jomfru olivenolie. Vi har her brugt de violette artiskokker fra Italien, som man desværre ikke ser sÃ¥ ofte herhjemme. Skulle i falde over dem i et velassorteret supermarked, pÃ¥ et Farmers Market eller mÃ¥ske Torvehallerne i København, sÃ¥ snyd ikke jer selv for denne delikate grøntsag, som, indrømmet, ikke er den nemmeste grøntsag at hÃ¥ndtere – men følg vores trin for trin guide her.

 

Grydestegte artiskokker

  1.  Følg vores trin for trinviolette artiskokker guide her, for at klargøre artiskokkerne.
  2. Skær de halve artiskokker i 1/2 cm tykke skiver.
  3. Skær hvidløget i meget fine skiver.
  4. Varm en pande med høje kanter eller stegegryde op og tilsæt olivenolie. Steg artiskokkerne i et minuts tid. Tilsæt, salt, hvidløg og nogle kviste timian og lad dem stege med i 1-2 minutter. Artiskokkerne og hvidløget skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt hvidvin og lad den fordampe heltHvidløg.
  6. skru ned til laveste varme, læg låg på og steg/braiser dem i ca. 15-20 min. Tilsæt eventuelt lidt grøntsags fond, hvis det bliver for tørt.
  7. Server dem som de er, til rødt eller lyst kød – eller som en antipasto, anrettet med hvidløgsskiverne, flager af en lagret Pecorino ost(italiensk fÃ¥reost – eller en god parmesan), overhældt lidt god ekstra jomfru olivenolie.

Grydestegte artiskokker 4 portionerGrydestegte artiskokker

4 små italienske, violette artiskokker

1 stort fed hvidløg

Olivenolie og 1/2 dl tør hvidvin

3-4 stilke timian eller citrontimian

evt. 50 gram Pecorino ost eller ParmesanGrydestegte artiskokker

Grydestegte artiskokker eller braiserede artiskokker, kalder man Carciofi stufati på italiensk.

  , , , , , , , , ,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *