Panna cotta uden husblas – den originale opskrift

Panna cotta uden husblas - den originale opskrift

Den italienske dessert Panna cotta(kogt fløde), som spises over hele Italien, blev til ved hjælp af en ældre ungarsk dame, som levede i Langhe området i den nordlige region Piemonte i starten af 1900-tallet. Den laves i dag på fløde, sukker og gelatine(husblas) i den helt basale udgave. Til tider(desværre) så meget gelatine at konsistensen minder mere om vingummi end bare lækker og cremet. Her er den originale(en smule modificeret) udgave hvor en vegetar også kan være med – den er nemlig uden gelatine, som jo bekendt er udvundet collagen fra ben og skind fra kalv, lam og andre dyr. Tilbehøret er optionelt og her har vi egentlig bare brugt nogle dejlige italienske Amarene bær i sirup – de fåes efterhånden overalt.

Sådan gør du

1. Bland fløde,mælk, sukker, kanel, vanijle, citronskal og kaffebønner sammen i en tykbundet gryde og varm op til kogepunktet. Tag af blusset og lad det køle lidt af.

2. Pisk æggeblommerne let sammen. Filtrer flødeblandingen over i æggeblommerne. rør blandingen sammen.

3. Hæld blandingen på små forme og sæt dem i et vandbad i ovnen på 125 grader i en times tid, eller til de har sat sig. Køl helt af i køleskab i minimum 3 timer før servering.

Panna cotta uden husblas - den originale opskrift

Ingredienser 10 portioner

750 ml fløde

250 ml mælk

125 gram sukker

250 gram æggeblomme

skal fra en halv økologisk citron

5 kaffebønner

Et lille stykke kanel

Kornene fra en vaniljestang

  , , , , , ,