Hjemmesyltede oliven – opskrift

Opskrift på hjemmesyltede oliven. Efter dette års olivenhøst, som du kan læse mere om her, skulle vi have syltet/marineret de oliven der undgik oliemøllerens sten. Giovina havde nøje udvalgt en pose med pæne oliven og sendt os tilbage til kolde Danmark. Jeg kan huske hvordan vi i Siena, hvor jeg arbejdede et år, syltede oliven når vi lukkede restauranten ned til jul. Det er sådan ca. den opskrift jeg følger her.

Hjemmesyltede oliven

Hjemmesyltede oliven opskrift

1. Olivenfrugterne vaskes i koldt vand tilsat lidt hvidvins eddike, for at få eventuelle urenheder væk.

2. Olivenfrugterne lægges i en gryde, bradepande eller andet og dækkes med saltet, citronskræl og urter. Sættes på et koldt sted i 10 dage – vend dem en gang om dagen.

3. Olivenfrugterne vaskes rene for salt og lægges på en ovnplade og tørres i ovnen på 75 grader i et par timer.

4. De lægges på sterile glas og overhældes med god ekstra jomfru olivenolie og lidt tørret chili, hvidløgsfed og urter efter eget valg – vi brugte timian.

Udsten olivenene med en olivenudstener og spis dem evt. sammen med lidt god lufttørret skinke, bøffelmozzarella, tomat og brød.

Syltede oliven

Olive nere sott´olio

Hjemmesyltede oliven – det skal du bruge

1. mørke letmodne oliven

2. Groft salt, skræl fra en økologisk citron og urter

3. Flere friske (skyllede) urter, hvidløgsfed, tørret chili og Ekstra jomfru olivenolie

Hjemmesyltede oliven

  , , , , , , , , , , , , ,